Ми у Facebook
26.11.2015, 18:30

На Рівненщині обвінчались пенсіонери через 50 років сімейного життя

Обом їм виповнилося якраз 75 років.
Сонячного недільного ранку у Свято-Михайлівську церкву УПЦ КП, що у селі Мала Мощаниця Здолбунівського району, зійшлося чимало люду. Адже цього дня отець Василь обвінчав Івана та Ольгу Шелестів, які вже п’ятдесят років живуть у мирі та злагоді. Привітати батьків із золотим весіллям прийшли їхні діти: син Віктор з дружиною та дочка Олена з чоловіком, онучки Юля, Іра, Оля та внук Саша.

Зареєстрували шлюб Іван та Ольга Шелести ще 29 серпня 1965 року. І любов та злагода досі панує у їхньому домі.

Рівненська Поліанна мріє зіграти Червону Шапочку І Пеппі Довгу Панчоху

Іван Наумович народився у 1940 році в с. Мала Мощаниця. Був третьою дитиною у сім’ї. Пережити довелося чимало: коли Іванкові йшов четвертий рік, на млині трагічно загинув його батько. Навесні 1944 року, під час сутичок місцевих бандерівців з більшовиками у селі згоріло багато хат. Постраждало тоді і майно Іванової матері, Ганни Шелест. Залишилася з трьома дітьми просто неба. Сім’ї довелося жити у сусідів, родичів. Часом навіть голодували.

А згодом, продавши корову, змогли купити собі стареньку хату, речі до якої допомагали перевозити друзі та родичі. У 1947 році Іван пішов до Маломощаницької семирічної школи, середню освіту здобув у вечірній школі у Рівному. Після її закінчення подався на сезонні роботи у Херсон, згодом працював на Миколаївщині, а в 1957 році вирушив на роботу в Комі АРСР. Звідти у 1958 році був призваний до лав Радянської армії, служив у Німеччині в роті охорони. У 1962 році повернувся до рідного села, закінчив училище механізації сільського господарства в Сарнах. По тому працював на кількох підприємствах у Рівному, а з 1976 до 2000 року трудився на Рівненському льонокомбінаті, звідки і пішов на заслужений відпочинок.

На Рівненщині випав перший сніг: дороги не розчищали

Ольга Сильвестрівна народилася у 1940 році на Житомирщині. У сім’ї було четверо дітей. У 1944 році вони залишилися без батька: той загинув на полі бою у Латвії, виносячи поранених з-під обстрілу. Мама Ольги померла, коли дівчині було 20 років. З 1959 року Ольга Сильвестрівна працювала на швейній фаб­риці у Рівному. Одночасно навчалась заочно у Львівському технікумі легкої промисловості, де здобула спеціальність техніка-технолога. Розпочала трудовий шлях на фабриці робітницею, згодом працювала контролером, а останніх двадцять років – майстром.
У 1997 році Ольга приїхала до Малої Мощаниці доглядати хвору свекруху Ганну Петрівну. Вийшовши на пенсію, повернувся у рідне село й Іван Наумович.

У Рівному активісти зловили п'яного священика за кермом?


Ольга Сильвестрівна є активним читачем сільської бібліотеки. Цікавиться кулінарією, пригодницькою літературою. Іван Наумович полюбляє читати історичні романи та детективи.

Іван Наумович розповідає, що почувається дуже щасливим, любить дружину, пишається усією родиною та тішиться правнуками – Денисом та Софійкою.

Джерело http://newlife.rv.ua






На правах реклами