Ми у Facebook
27.11.2015, 11:15

На Рівненщині вилучили рекордну партію бурштину на 20 мільйонів гривень

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність організованого угруповання, яке налагодило масштабну скупку бурштину на території Рівненської та Хмельницької областей.
Про це повідомили з прес-групи УСБУ в Рівненській області

Неподалік Рівного співробітники спецслужби спільно з працівниками поліції, які здійснюють нагляд за безпекою дорожнього руху зупинили мікроавтобус на трасі Київ-Чоп. Правоохоронці виявили в ньому понад 100 кілограмів бурштину-сирцю та майже 22 кілограми готових виробів з "сонячного каміння".

ВІДЕО: Як у лісах Рівненщини "миють" бурштин [+Відео]



Встановлено, що особи, які перевозили та супроводжували вантаж, входять до організованого угруповання з числа мешканців Донецької області та однієї з країн Східної Азії. Крім скуповування, зловмисники також налагодили підпільну обробку бурштину для подальшого продажу за кордон.

У Рівному вилучили рекордні 2,5 т бурштину [+Фото]



СБ України оперативно виявила нелегальний цех у Шепетівці, що на Хмельниччині, розташований на території складських приміщень. Під час обшуків правоохоронці виявили, зокрема, сорок три станки для обробки бурштину та понад 145 кілограмів сирцю і готових виробів.
Загалом в ході операції співробітники СБ України вилучили рекордну партію "сонячного каміння" вагою майже 270 кілограмів, яка за цінами "чорного ринку" сягає приблизно 20 мільйонів гривень.



Слідчим відділом Управління СБ України у Рівненській області відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності організаторів та членів угруповання.





На правах реклами