Ми у Facebook
29.11.2015, 15:00

За рік у Рівному зафіксували 50 випадків сказу

Найбільше випадків сказу було серед котів — 21. Також відомо про 17 хворих лисиць, 8 собак. Зафіксували два випадки захворювання домашньої худоби.
50 випадків сказу серед тварин зареєстрували цього року на Рівненщині. Минулоріч цифра на цей період була удвічі менша.

Майже в усіх випадках хворі домашні тварини мали контакт із лисицями. Про це повідомив начальник управління забезпечення протиепізоотичних заходів та фінансового забезпечення головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Олександр Костюк, передає прес-служба ОДА.

На Рівненському льонокомбінаті шитимуть джинси

Найбільше випадків сказу — у Гощанському, Корецькому та Рівненському районах. Жодного випадку не зафіксували в Дубенському та Рокитнівському районах, містах Рівне та Дубно. На Рівненщині цього року зробили щеплення проти сказу 110 тис. собак, 4 тис. котів, а також 1,5 тис. свиней, коней, корів та кіз.

Рівняни обговорюють туалетний папір “Рівнянка”

— Насторожує те, що кількість безпритульних собак та котів не зменшується, частішають і випадки відвідування населених пунктів хворими лисицями — основними збудниками сказу, — повідомив Олександр Костюк. — Щоб уникнути небезпеки, люди мають дотримуватися правил утримання домашніх тварин — регулярно робити щеплення проти сказу, виводити собак на прогулянку в наморднику та на короткому повідку. При укусі ні в якому разі не треба вбивати собаку чи кішку, варто доставити тварину у ветлікарню.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини