Ми у Facebook
17.12.2015, 09:00

ТОП-10 змін у цьогорічній вступній кампанії - що треба знати рівненському абітурієнту

Журналісти порталу ОГО зібрали найбільш важливі моменти проекту документа, що визначає вступну кампанію 2016 року, в одній статті.
Що цікавого вигадали для цьогорічних вступників - читайте далі.

1. Вступ на всі освітньо-кваліфікаційні рівні буде здійснюватися на основі єдиного затвердженого Переліку галузей та спеціальностей. Зауважимо, що цей перелік ще не є остаточно сформованим і він буде оновлюватися.

2. Пріоритетність заяв при вступі буде так само актуальною.

3. Максимальна кількість заяв на вступ за кошти держбюджету – 15. Для вступу на контрактну форму навчання можна подавати необмежену кількість заяв. Увага, абітурієнти, які хочуть стати медиками, фармацевтами та ветеринарами, можуть подавати заяви тільки в електронній формі.

Цікавить вступ на журналістику? Запрошуємо на підготовчі курси!

4. Переглянуті категорії населення, що мають пільги при вступі до вищих навчальних закладів. Тепер велика увага приділяється захисникам України – учасники Революції Гідності та АТО. Бійці, що отримали інвалідність на війні, будуть прийняті до вишів за результатами співбесіди.

Верховна Рада прийняла новий Закон "Про вищу освіту": які зміни на нас чекають

5. Зберігається «перехресний вступ» - можливість вступати до магістратури за спеціальністю, за якою студент не навчався на бакалавра, за умови додаткового індивідуального навчання деяких дисциплін.

6. Веб-сайт – обов’язковий ресурс вищого навчального закладу. В період вступної кампанії 2016 року всі університети повинні мати свої веб-сайти, на яких має міститися повна та достовірна інформація про Правила вступу, Положення про умови прийому та рішення приймальної комісії.

7. Будуть прийматися сертифікати ЗНО тільки 2016 року.

8. Також вперше умови вступу будуть охоплювати ступені молодшого бакалавра та доктора філософії, востаннє передбачено набір на освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти молодшого спеціаліста та спеціаліста.

9. Закон «Про вищу освіту» передбачає деякі зміни моделі держзамовлення (в межах молодшого бакалавра, бакалавра, магістра та спеціаліста медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування на основі повної загальної середньої освіти). Вищі навчальні заклади встановлюють мінімальні та максимальні обсяги вступників, які вони можуть і готові прийняти на умовах держзамовлення.

10. Змінюється розклад вступної кампанії. Зокрема на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти:

початок прийому заяв та документів – 11 липня;

завершення прийому заяв і документів від осіб, які проходять співбесіди, іспити, творчі конкурси – 20 липня, їх проведення – 21 – 27 липня;

завершення прийому заяв і документів від осіб, які вступають на основі ЗНО – 27 липня;

оголошення рекомендацій на місця держзамовлення – 1 серпня.

У межах кожного рейтингового списку вступників за кожною спеціальністю (освітньою програмою, напрямом підготовки) рішенням Кабінету Міністрів України може визначатися гарантований обсяг (до 5 %) місць державного замовлення для пільгових категорій вступників, визначених законом.

За матеріалами znoclub.com та pedpresa.ua


Вдалого вступу кожному з вас!





На правах реклами