Ми у Facebook
30.11.2015, 10:45

Як рівненські архітектори пропонують змінити вигляд центру міста

Днями у Рівному відбулися громадські слухання з приводу можливої забудови бульвару на вулиці Пересопницькій між Театральною площею та продуктовим ринком.
Бульвар, що знаходиться майже в самісінькому центрі Рівного, приваблює можливих забудовників, які вже діляться планами на майбутнє. До прикладу, у підприємця Валерія Костюка виникло бажання побудувати на цьому місці торговий центр.

Проте мешканці прилеглих будинків проти таких ініціатив і вже декілька років стукають до владних кабінетів з метою недопущення будівництва на їхній вулиці будь-яких споруд.

Коли новостворені громади Рівненщини набудуть юридичного статусу?

– Звертаємося до депутатів, щоб на вулиці Пересопницькій не дозволили проводити ніякого будівництва. Ми живемо там, як в коробці: постійний рух людей і транспорту, машини приїжджають навіть вночі, тому загазованість колосальна. Ми зверталися і в міську раду, і до директора ринку, щоб товар завозився в певні години – допомогти вирішити це питання не можуть. Можливе будівництво трьохповерхової будівлі ще більше ускладнить життя простим людям, – розповіла мешканка будинку поблизу бульвару на Пересопницькій.

У Тучинській школі-інтернаті волонтери проводили майстер-класи для дітей

До вирішення проблем також долучились місцеві архітектори, правозахисники, громадські діячі. Молодий архітектор Дмитро Котляров навіть підготував спеціальний проект, в якому деталізував схему розбудови Пересопницької.

Зокрема, було підраховано, що пішохідний потік по бульвару складає 1800 перехожих за 1 годину, тобто будь-яке будівництво на цій частині вулиці тільки збільшить транзитний рух через територію прилеглих будинків, що унеможливить нормальне життя їх мешканців.

– Нам було цікаво, яким чином бульвар став бульваром. Виявилося, що вулиця Пересопницька історично є однією з найдовших вулиць Рівного. Головним історичним моментом для цієї вулиці стало будівництво драматичного театру. Після будівництва театру в 60-х роках було розбито бульвар, на якому є дві добудови, які й змінили людський потік.

Наразі архітекторами пропонується зрізати саму клумбу, щоб випрямити цей потік. Також запропоновано підняти рівень самої клумби, щоб з Театральної площі відкривався гарний краєвид на це місце. Основною функцією цього кварталу є житло, і тому мешканці цих будинків мають самі вирішувати, що будувати або не будувати на цьому бульварі, – розповів архітектор Дмитро Котляров.

Проте, для того, щоб перенести всі рішення в правову площину, потрібно прийняти пропозицію громадських слухань.

Джерело: Голосно





На правах реклами