Ми у Facebook
30.11.2015, 12:15

У санстанції Рівного прокоментували скаргу на антисанітарію у супермаркеті

Юрій Ромець

Пояснили, що вплинути не можуть, бо їм Кабмін заборонив проводити перевірки.
Масове отруєння дітей на Рівненщині: Божий задум чи неякісні продукти на весіллі [+Відео]

Як писало ОГО, у публікаціїНогами - по прилавку: у рівненському супермаркеті не дотримують санітарних норм, споживачі виявили порушення санітарних норм у супермаркеті "Сільпо", що в ТРЦ "Чайка" на вулиці Гагаріна. Зокрема, продавці тут ходили ногами по вітрині-прилавку, бо не вистачало драбин, щоб добратись до верхніх полиць.

У Рівному скандал з перевізником "Шалена черепаха"


Начальник Рівненського міськуправління Головного управління Держсанепідемслужби у Рівненській області Юрій Ромець прокоментував ОГО цю ситуацію:

Маршрутки з Рівного до Києва подешевшали

- Це проблема супермаркету. Його керівництво повинно закупити достатньо драбин і крапка. Адже прилавок призначений для викладення товару, а не для того, щоб по ньому ходили ногами. На жаль, зреагувати на це порушення не можемо, бо відповідних звернень до нас не надходило. А з власної ініцаітиви провести перевірку не можемо, оскільки на них Кабмін наклав мораторій. Втім, навіть якби було звернення, ми вимушені були б звертатися у Кабмін, щоб отримати дозвіл на проведення перевірки, а для цього довести, що ходіння ногами по прилавку завдало шкоди. ДО речі, з вересня, відповідно до закону про якість і безпеку продуктів перевірки мала б проводити служба Держпродспоживнагляд, але поки що вона не створена.

На думку п. Ромця, нестача драбин у супермаркеті - це безвідповідальність дирекції закладу перед покупцями. Адже ходіння ногами по прилавку - це не тільки порушення санітарних норм: воно ще й не естетично в очах покупців.

У супермаркетах Рівного торгують простроченими продуктами


Також начальник Рівненського міськуправління Головного управління Держсанепідемслужби поскаржився, що нині через відсутність перевірок у торгових закладів роздолля для порушень. Тому майже скрізь можна зустріти неякісні продукти і з закінченим терміном придатності. І лише виключно від совісті працівників торгових закладів залежить наявність чи відсутність порушень у їхній роботі.

ТОП-5 найнебезпечніших солодощів

Окрім цього, за словами п. Ромця, вони могли б відреагувати на конкретне порушення, якби споживачі звернулися в міське управління торгівлі, а те - організувало комплексну перевірку супермаркету і залучило до неї працівників Держсанепідслужби.





На правах реклами