Ми у Facebook
02.12.2015, 08:15

Рівненські інваліди у грудні отримають більші пенсії

Інваліди ІІІ групи загального захворювання, інваліди з дитинства та діти-інваліди отримуватимуть підвищені соціальні виплати вже з грудня поточного року.
Допомогу неповносправним збільшили завдяки внесенню змін до постанови Кабміну про «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян». Відтак, пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплата державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам буде здійснюватись у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Збільшено розмір допомоги малозабезпеченим сім’ям

Раніше пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплата державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам були на фіксованому рівні – 949 гривень. Тому з 1 вересня, коли відбулось підвищення усіх соціальних стандартів, виплати для цих категорій не зросли.

Смерть дитини у рівненській лікарні сколихнула соцмережі

Зараз цю помилку виправили і вже з грудня починаються виплати цим категоріям на рівні прожиткового мінімуму – 1074 грн. У майбутньому ці виплати автоматично будуть зростати разом із підвищенням прожиткового мінімуму.

Про це повідомили у прес-службі ОДА.





На правах реклами