Ми у Facebook
02.12.2015, 07:15

Через два місяці рівняни знатимуть, як голосував кожен місцевий депутат

Адже майже всі голосування у радах будуть відкриті поіменні і їх оприлюднюватимуть.
26 листопада 2015 року Верховна Рада прийняла зміни до закону "Про місцеве самоврядування в Україні". За це проголосували 236 депутатів.

Законом вносяться зміни до частини третьої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до яких рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, для яких чинним законом передбачається таємне голосування (як, наприклад, питання обрання на посади в раді, висловлення недовіри сільському, селищному, міському голові, голові районної, обласної ради).


ДИВИТИСЯ ФОТО З ПЕРШОЇ СЕСІЇ РІВНЕРАДИ


Передбачається, що результати поіменного голосування підлягатимуть обов’язковому оприлюдненню на сайті місцевої ради та наданню за запитом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Також пропонується, щоб на офіційному веб-сайті ради розміщувались в день голосування і зберігались протягом необмеженого строку всі результати поіменних голосувань.

Як рівненські архітектори пропонують змінити вигляд центру міста


Цей Закон набирає чинності через два місяці після дня його опублікування.
Ухвалення цього законопроекту дозволить підвищити персональну відповідальність депутатів і покращить якість роботи місцевого самоврядування.





На правах реклами