Ми у Facebook
02.12.2015, 10:45

Рівненський чиновник, що сам виписував собі премії, звільнився

Проте, роботу державного службовця тепер перевіряє СБУ
Нагадаємо, що у Рівному чиновники нараховували собі сотні тисяч гривень премій, в той час, як їх підопічні отримували мінімальні заробітні плати.

Мова йде про працівників обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, який підпорядковується обласному департаменту соцзахисту населення. Колектив поскаржився голові ОДА, що директор центру Олександр Юзвак позбавив їх частини зарплат.

Сектор внутрішнього аудиту ОДА після перевірки підтвердив: керівництво центру порушувало законодавство. Директор, його заступники та обране коло працівників щомісяця отримували премії на 400-800% від посадового окладу, що сягали 15 тис. гривень, натомість решту працівників преміювали чотири рази на рік — на 120 грн.

За два роки керівництво центру перевиплатило собі премій на 72 тис. грн., а матеріальної допомоги — на майже 100 тис. грн. Такі премії керівники отримували за рахунок працівників — їм у березні 2013 році припинили нараховувати індексацію заробітних плат.

Як стало відомо, Олександр Юзвак написав заяву на звільнення «за згодою сторін». Матеріали внутрішнього аудиту голова ОДА направив в управління СБУ.

Джерело:РВ





На правах реклами