Ми у Facebook
03.12.2015, 12:15

До уваги рівненських водіїв: на російські авто вводитимуть мито

Україна з січня вводить мито на імпорт російських автомобілів.
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести з 3 січня 2016 року компенсаційне мито в розмірі від 10,41% до 17,66% на імпорт вироблених в Росії автомобілів.

Зокрема, для автомобілів виробництва компанії "Соллерс - Дальний Восток" мито складе 17,66%, "АвтоВАЗ" - 14,57%, для інших виробників РФ - 10,41%.

Для водіїв достроково скасували спецмита на автомобілі

Згідно з повідомленням, для автомобілів без сертифіката походження або у разі неможливості визначення виробника, мита застосовуються у розмірі 17,66%.

Компенсаційні мита вводяться терміном на п'ять років і застосовуються до легкових автомобілів та автомобілів для перевезення не більше 8 пасажирів. Але мито не стягуватиметься з гольф-машин, снігоходів і автомобілів, обладнаних для тимчасового проживання людей.

Імпорт в Україну легкових автомобілів російського походження здійснювався в таких обсягах і на таких умовах, що могло завдати шкоди національному товаровиробнику. Зокрема, рівень цін, за якими здійснювався імпорт, значною мірою перешкоджав можливому збільшенню цін на легкові автомобілі національного товаровиробника, яке у протилежному разі мало б місце, йдеться у скарзі "Укравтопрому".

Джерело: УНІАН





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ