Ми у Facebook
04.12.2015, 17:30

Військовозобов'язаним знову почали вручати повістки

В Україні знову розносять повістки – почався "зимовий" призов.
В Україні знову почали розносити повістки, хоча призов на строкову службу мав закінчитися 30 листопада. Наприклад, на поштове відділення села Кожанка під Києвом вчора прийшло близько 50 повісток. Місцеві жителі сполошилися, мовляв, раніше терміну почалася нова сьома хвиля мобілізації, запланована на зиму 2016 року.

Сарненський "койот" очолив спецрозділ у зоні АТО [+ІНТЕРВ'Ю]

Щодо повісток, то вони дійсно справжні, але це ще триває осінній призов строковиків. Причини тому дві. Перша – терміни призову зрушені на місяць вперед, повідомили нам у облвійськкоматі Київщини. "За указом президента терміни призову зрушені (призов мав розпочатися 1 жовтня, але через місцеві вибори 25 жовтня початок змістили на 1 листопада. – Авт.), але не скорочені, тому будемо набирати військовозобов'язаних до 31 грудня", – уточнив нам черговий офіцер облвійськкомату.

Нагадаємо: Хто не підлягає під мобілізацію у 2015 році [ІНФОГРАФІКА]


Друга причина – Кабмін своєю постановою від 25 листопада закликав до лав Нацгвардії ще 1 тис. "багнетів", роз'яснила нам начальник прес-служби Міноборони Оксана Гаврилюк. Тобто тепер закличуть не 11 тис. строковиків, як повідомлялося раніше, а 12 тис. Про причини додаткового набору в Міноборони не говорять, але обіцяють не відправляти новобранців на Донбас.

У Генштабі нам пояснили, що сьома хвиля мобілізації орієнтовно готується на лютий 2016-го. Скільки планується мобілізувати бійців, поки не повідомляють.

Джерело: Сегодня





На правах реклами