Ми у Facebook
28.12.2015, 14:00

Скільки коштуватиме новорічна ялинка для рівнян

Лісівники Рівненщини готові продати понад 100 тисяч новорічних ялинок
У Рівненській області 105 тисяч новорічних дерев на продаж мають на плантаціях лісогосподарські підприємства.

У Рівне вже прибула головна новорічна ялинка міста

Ціна зеленої красуні залежатиме від висоти. Ялинка до 1 м на підприємствах у середньому коштуватиме 50 грн, від 1 до 1,5 м — 70 грн, від 1,5 до 2 м — 80 грн, від 2 до 2,5 м — 100 грн. Водночас у лісгоспах Рівненщини налічується 145 га плантацій, на яких росте понад 850 тис. ялинок.

Цього року висаджено понад 20 га таких плантацій. Щоб виростити новорічне дерево за ним слід доглядати впродовж 7-10 років. У зимовий час такі насадження особливо ретельно охороняються. Порушникам загрожує штраф у розмірі 85-170 гривень та відшкодування збитків завданих лісовому господарству. Уже кілька років поспіль новорічні ялинки та сосни маркуються спеціальними пластиковими бирками зі штрих-кодом, за допомогою якого можна перевірити легальність і законність походження ялинки.

Придбати новорічні дерева можна у спеціально визначених місцях біля контор лісництв, розсадників і в спеціалізованих магазинах “Лісовичок”, які працюють вздовж автомобільних доріг в різних районах області, УНН з посиланням на Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства.





На правах реклами