Ми у Facebook
14.12.2015, 19:30

Краєзнавці зі Сходу України перейматимуть досвід на Рівненщині

З 14 по 18 грудня в культурно-археологічному центрі «Пересопниця» відбудеться тренінг для краєзнавців зі східних областей України.
Директори музеїв, наукові працівники та спеціалісти державних органів з питань охорони культурної спадщини з Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Донецької областей ознайомляться з найкращим досвідом музейного будівництва у Пересопниці.

Нині музейний комплекс «Пересопниця» щороку відвідує до 10 тисяч туристів, за останні декілька років проведено десятки масштабних фестивалів, надання туристичних послуг з кожним роком вдосконалюється, розвивається місцева інфраструктура, відроджується село.

Вулиця Саші Білого першою в Україні з'явилася не на його батьківщині



За словами директора культурно-археологічного центру Миколи Федоришина, гостей зі Сходу ознайомлять із основними здобутками «Пересопниці» в культурно-освітній, туристичній та фінансово-економічній діяльності. Також слухачів планують навчити перетворювати теорію на практику, а абстрактні ідеї – на конкретні результати.

Семінар-тренінг проходитиме за навчальною програмою «Збереження історичного середовища засобами музеєфікації або благоустрою», що реалізується в рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення».

Головним виконавцем проекту є «Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні», а автором та організатором навчальної програми директор культурно-археологічного центру «Пересопниця» Микола Федоришин.





На правах реклами