Ми у Facebook
14.12.2015, 07:30

Рівняни накупували ліцензій на мільйон

Від ліцензій на роздрібний продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів
бюджет отримав понад 1,2 мільйони гривень.
Підприємці Рівненського району з початку року сплатили до місцевого бюджету за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 1216,8 тисяч гривень, що майже на 526 тисяч більше, ніж минулого року.

В Україні подорожчає алкоголь

Державна податкова інспекція у Рівненському районі нагадує, що з 1 липня 2015 року підлягає ліцензуванню діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/чи роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.

На Рівненщині парубок загинув через алкоголь?

При цьому, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу
спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та іншими нормативними актами не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом за наявності у суб'єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Звертаємо увагу, що плата за ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями фіксована і не залежить від обсягів продажу. Так, плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах
території міст, - 500 гривень. 





На правах реклами