Ми у Facebook
15.12.2015, 10:45

Які зміни можуть чекати рівненську обласну лікарню

Сільковський Павло Миколайович, лікар-анестезіолог дитячий, керівник інформаційного відділу Рівненської обласної дитячої лікарні запропонував рівнянам свої думки з приводу реорганізації лікарні.
На своїй сторінці у соцмережі Павло Сільковський виокремив кілька нововвденеь, які можна було б запровадити у обласній лікарні за окрему плату.

"Є можливість зробити так, що прийом лікарів у поліклініці триватиме до 20:00-21:00, а не до обіду, як зараз. В такому випадку батькам не потрібно буде відпрошуватися з роботи, пропускати робочий день. Діткам (якщо це планове обстеження) можна буде йти до лікаря вже після уроків. Люди з північних районів не змушені будуть вставати о 5-й ранку і будити дитинку, щоб на 8-9-у потрапити в Рівне і ще кілька годин чекати в черзі, бо всі з"їхалися майже одночасно", - пише лікар.

Як покарали рівненського лікаря, з вини якого померла дитина (+РЕАКЦІЯ СОЦМЕРЕЖ)

Також Павло Миколайович наголошує на потрібності та можливості відкрити в лікарні call-центр, у якому консультуватися по різноманітним загальним питанням, записатися на візит до лікаря і відвідати його у вказаний час без черги.

"Є можливість виконати хірургічну операцію зранку, а вже увечері піти з дитиною додому, провівши в лікарні лише день. При цьому ночувати дома, харчуватися дома, не брати лікарняний, працювати, заробляти гроші і робити щось добре своїй країні. Щоправда, для цього потрібен наркоз, шовний матеріал та дещо інше, які відрізняються від тих, що забезпечуються сьогодні державою", - зазначає спеціаліст.

Також у обллікарні є можливість створити палати підвищеного комфорту, у яких буде 1-2 пацієнта, а не 4-6, як зараз, забезпечити всі палати доступом до Wi-Fi та зробити так, що пацієнт вибиратиме собі харчування в меню.

"Це можна зробити уже зараз, навіть на етапі економіки, яка поки що не зростає. Бо вже сьогодні це роблять наші сусіди. Наприклад, Київська обласна клінічна лікарня. Але, так, за це потрбно буде трохи доплачувати. Наприклад, 100 гривень за візит до лікаря. Приблизно стільки ж за палату підвищеного комфорту на добу. І так далі", - каже лікар й додає, що "так, це мусить називатися "благодійний внесок", бо ж медицина у нас "безкоштовна" і інших юридичних підстав немає".





На правах реклами