Ми у Facebook
17.12.2015, 14:00

На Рівненщині знову піймали бурштинокопачів

Правопорушників затримали працівники Сарненської місцевої прокуратури та Головного управління поліції в Рівненській області.
Так, вчора, 16 грудня у Володимирецькму районі в урочищі «Мости» правоохоронці знайшли місце, де нещодавно видобували бурштин. З місця події вилучено 4 мотопомпи кустарного виробництва, які виготовлені на базі двигунів «Мерседес», та інше приладдя.

На Березнівщині зловили бурштинокопачів [+Фото]

Також цього дня у 27 кварталі Володимирецького лісництва, що поблизу села Каноничі, правоохоронцями виявлено та припинено незаконну діяльність мешканця Волинської області, який видобував бурштин-сирець за допомогою мотопомпи заводського виробництва. Її у старателя вилучили разом з іншим приладдям для незаконного видобутку сонячного каміння (2 пожежні рукави, 1 водозабірник), а також вилучено 8 грам бурштину.

За вказаними фактами органами поліції розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення). Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях здійснює Сарненська місцева прокуратура.





На правах реклами