Ми у Facebook
17.12.2015, 15:30

У МВС пояснили нюанси з оформленням нових ID-паспортів

Нові пластикові посвідчення замість паперових розпочнуть видавати з 11 січня 2016 року.
Нові пластикові паспорти необхідно отримати тим громадянам України, які мають намір користуватися сучасними технологіями і мати доступ до нових видів державного сервісу, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр МВС України Арсен Аваков.

З нового року рівняни отримуватимуть паспорти нового зразка (+ФОТО)

Новий документ виготовлятимуть за 10 робочих днів, а поміняти паспорт можна добровільно, але цей процес не повинен перевищувати 5 років. Вартість такого нововведення обійдеться українцю до 160 гривень.

Щодо особливостей нового паспорту українців, то, наприклад, вам не доведеться робити фото наперед. Заявника сфотографує співробітник ДМС при оформленні документу, а світлина вже буде чорно-білою.

Як зареєструвати дитину без паспорта батька [+ПОРАДИ]

При втраті або псуванні карти – алгоритм дій аналогічний тому, що існує і сьогодні.

"На чіпі картки можуть бути вказані біометричні дані власника – відбитки пальців і підпис. Але від цієї опції можна відмовитися – в цьому випадку на самій картці буде зроблена спеціальна позначка. Даних про національність, приналежність до будь-якої релігії і місця проживання ID-посвідчення не матимуть", - повідомив міністр МВС.




У всьому іншому картка буде аналогом звичайного паспорта. За одним винятком – відомості про сімейний стан вказані на чіпі в електронному вигляді, а на самій карті буквами не прописані.

До уваги рівнян, дані про дітей не вноситимуть до закордонних паспортів

"На розгляді парламенту зараз є законопроект, який передбачає видачу нових паспортів, починаючи з 14-ти років строком на 4 роки – на період неповної дієздатності. Тобто, ми вважаємо, що з моменту отримання часткової можливості своїми діями набувати і здійснювати права і обов'язки, громадянин повинен отримувати і можливість доступу до державних сервісів", - констатував Арсен Аваков.

Він також зазначив, що влада планує перевести на чіп паспорта інші сервіси, зокрема, від соціального страхування до прав на водіння автомобіля.





На правах реклами