Ми у Facebook
18.12.2015, 08:45

18 грудня - Міжнародний день міграції

18 грудня відзначається Міжнародний день мігранта.
Міграція - це переміщення людей з одного регіону країни в інший або переміщення великими групами і на великі відстані. Чим керуються люди, коли приймають такі доленосні рішення, - питання суто особисте. Але, за великим рахунком, все це відбувається не від хорошого життя. Як говориться "риба шукає, де глибше, а людина - де краще"!

На сьогодні кількість людей, що живуть за межами своєї рідної країни, досягла 214 000 000 осіб.

"Багато хто вважає, що незаконна міграція являє собою злочин. Помилково думають, що мігранти, у яких немає належних документів, представляють небезпеку для суспільства і їх слід затримувати, або що всі жінки, які мігрують з тим, щоб виконувати низькокваліфіковану роботу, є об'єктом торгівлі людьми ", - зазначає глава ООН пан Гі Мун.

Ці та інші необгрунтовані домисли ведуть до проведення міграційної політики, яка, в кращому випадку, є неактуальною або навіть небезпечною.За словами пана Гі Муна,держави мають суверенне право здійснювати контроль за своїми кордонами, але вони також несуть обов'язок дотримуватися свої міжнародно-правові зобов'язання.

"Як трудівники, мігранти привносять із собою свої навички. Як підприємці - створюють робочі місця. Як інвестори - приводять із собою капітали. В розвинених країнах і країнах з ринковою економікою вони грають незамінну роль у галузі сільського господарства, туризму та в домашніх господарствах. Найчастіше мігранти здійснюють догляд за наймолодшими й самими старими членами суспільства ".





На правах реклами