Ми у Facebook
18.12.2015, 09:15

Безвізовий режим: міф чи реальність

Експерти щодо безвізового режиму пояснили, які умови має виконати Україна для отримання безвізового режиму з ЄС.
Прийняття безвізового режиму для України відклали ненадовго. Швидше за все, до кінця року доповідь таки оприлюднять. За інформацією інсайдерів безвізовий Україні хотіли надати, так би мовити, зі знижкою - лише на підставі умовних зрушень у боротьбі з корупцією. Нині ж ці умови кардинально змінились.

Країни, в які українці можуть поїхати без візи [СПИСОК]

Отож, нинішні умови передбачають:

1. Включення антидискримінаційної поправки (права ЛГБТ) і в новий трудовий кодекс.

2. Боротьба з корупцією.

3. Система первинної ідентифікації особи - те, що подається нам як пластикові паспорта.

Це пов'язано з ситуацією на Донбасі й тим, що на даний момент Україна сама не може ідентифікувати сотні тисяч своїх громадян - паспортні столи залишилися на окупованих територіях.

Журналіст "Громадського" Максим Щербина, який власне і аналізував ці поправки також роз'яснив, що таке насправді безвізовий режим для України.

1. У Британії та Ірландії все одно будуть потрібні візи.
2. Безвізовий режим не дає права жити, працювати і вчитися в ЄС.
3. Одного біометричного паспорта для перетину кордону з ЄС буде недостатньо - потрібні будуть гарантії повернення. Зворотні квитки, броні готелів, родичі. Буде щось схоже на сьогоднішній безвізовий режим з Ізраїлем. Тобто будуть загортати і досить часто. Це якщо коротко і бігом ", - підсумував він.

Як пояснюють експерти, безвізовим режимом з Євросоюзом, який може бути наданий Україні наприкінці грудня поточного року, зможуть скористатися не більше 2 мільйонів громадян України, передає Обозреватель





На правах реклами