Ми у Facebook
18.12.2015, 11:00

В інтернаті на Рівненщині «ходять за горілкою, бо нічим зайнятись»

Таке розповіли підопічні установи представникам Уповноваженого з прав людини.
Мова йде про Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів. Адже тут існує проблема зловживання спиртними напоями. Якщо персонал дізнається, що підопічні інтернату ходять за горілкою, їх карають. Таким покаранням є запроторення на кілька днів до влаштованого тут ізолятора. Не лише самовільне залишення території інтернату і вживання алкоголю, а й невиконання вказівок санітарів, зловживання ненормативною лексикою стає причиною потрапляння до ізолятора.

В інтернаті також діє пропускний режим. Тож люди, які судом не визнані обмежено дієздатними або недієздатними, не мають права вільно тимчасово покидати територію закладу. Можуть це робити лише за перепусткою головного лікаря. Тож ще одним способом покарання для підопічних інтернауту стає позбавлення таких перепусток. Особливо потерпають через це інваліди-візочники.

Кого на Рівненщині очікують надбавки до пенсії

-Можуть бути певні розумні обмеження для пацієнтів, але покарань обмеженням волі та поміщенням в ізолятор не повинно бути, – зауважив регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Вячеслав Свірець під час підсумкової зустрічі з директором будинку-інтернату.

Чи будувати у місті склад отрутохімікатів - скажуть мешканці Рівного

А ось умови проживання підопічних у будинку-інтернаті перевіряючим сподобалися. Особливо це стосується основного житлового п’ятиповерхового корпусу. Великі просторі кімнати, у яких проживає по дві-три особи; вбудовані шафи, де підопічні можуть зберігати одяг та особисті речі. Мешканці можуть користуватися побутовою та музичною технікою. 

Рівненська "госпітальєрка" Яна Зінкевич опритомніла після операції

Цю інформацію перевіряючі спрямують Уповноваженому з прав людини, до Мінсоцполітики та у Рівненську облдержадміністрацію.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини