Ми у Facebook
18.12.2015, 14:45

Рівненський ветеран дійшов до Берліна та став "почесним"

Фронтовик з Гощі, який дійшов до Берліна, отримав найвищу ветеранську нагороду.
Днями на Рівненщині фронтовику з Гощі Цезару Цалцалку вручили найвищу ветеранську відзнаку – «Почесний ветеран України».

Аби передати нагороду, до нього додому завітали голова Гощанської РДА Юрій Ковальчук, голова райради Олександр Поліщук та керівник районної організації ветеранів України Мілія Музичук, повідомили у прес-службі РОДА.

Рівненська журналістка перемогла у конкурсі на кращу статтю про події в ЄС

Цезар Цалцалко - ветеран Другої світової війни. З 1943 року він воював у стрілкових полках 1-го Українського фронту. Брав участь у звільненні України, Польщі, Чехословаччини, Праги, Дрездена, Сандамира, Чейстохова та Оппельна. Форсував річку Одер та дійшов до Берліна.



Після війни чоловік працював на посадах інженера, майстра маслоробної справи цеху та слюсаря по ремонту обладнання VІ розряду Гощанського маслосирзаводу.
За героїзм, проявлений у роки війни, та невтомну працю у мирний час Цезар Іполітович нагороджений медалями «За Перемогу над Німеччиною», «За звільнення Праги», «За відвагу», «Жукова» та орденами «Знак Пошани», «Трудового червоного прапора», «Великої Вітчизняної війни» І ст., «За мужність».





На правах реклами