Ми у Facebook
18.12.2015, 14:45

У Рівному з-під довічної варти випустили вбивцю (+ВІДЕО)

Ілюстративне фото

Страшне вбивство сталось на Волині у 2004 році. Воно сколихнуло все місто Ківерці. На сміттєзвалищі знайшли зниклого таксиста. Людина була жорстоко вбита. У нього було 52 ножових поранення.
Загиблому було 65 років, а його вбивці - 22. Правопорушника одразу затримали правоохоронці, інкримінувавши йому ще кілька злочинів. На Волині молодика засудили до довічного позбавлення волі, але Верховний суд змінив вирок на 15 років в’язниці.

Однак, і цього терміну вбивця не досидів. Через Рівненський районний суд нібито за сумлінну поведінку він домігся дострокового звільнення. І це при тому, що в Городоцькому виправному центрі, де засуджений відбував покарання, були категорично проти.

Про рішення суду достроково звільнити вбивцю в прокуратурі дізналися вже тоді, коли чоловік вийшов на свободу. Правоохоронці подали апеляцію і справу виграли – тепер районний суд повинен знову розглянути справу про звільнення засудженого, а його самого мають повернути до в’язниці, однак де він - невідомо.



Скандальне рішення звільнити вбивцю прийняв голова Рівненського районного суду Сергій Сидоренко. Проти судді, який звільнив засудженого, прокуратура відкрила кримінальне провадження – за прийняття завідомо неправосудного рішення.

Для Мирослави Ящук, жінки загиблого, звістка про звільнення вбивці її чоловіка стала справжнім шоком. Тепер вона хоче подивитися в очі судді, який прийняв таке рішення.

У прокуратурі всі звинувачення щодо тиску на суд відкидають, обіцяючи знайти докази того, що суддя таки прийняв завідомо неправосудне рішення. А ще обіцяють взяти під свій контроль справу з розшуку засудженого, якого правоохоронні органи тепер мають повернути до в’язниці. За ґратами чоловіку, зараз йому 34-ри, потрібно відсидіти ще три з половиною роки.

Джерело: Рівне 1





На правах реклами