Ми у Facebook
19.12.2015, 12:00

Як у Рівному можна заробити на смітті (+ФОТО)

З непотрібного сміття рівнян у КАТП 1728 планують отримувати немалий прибуток.
Близько тижня тому у 38 найбільших дворах відомчої території «КАТП-1728» виставило новенькі контейнери для ПЕТ-пляшок. Дочекавшись їх заповнення, для збору «врожаю» комунальники залучили придбаний нещодавно сміттєвоз, який за один раз здатен погрузити близько трьох центнерів пластику, а це майже двадцять контейнерів.

У Рівному змінили графік вивезення сміття

Отож, вперше за історію роботи «КАТП-1728» комунальники вирішили ще й заробляти на побутових відходах рівнян.

Начальник КАТП-1728 Ростислав Кралюк зауважує, що сортований пластик коштує приблизно по 5 гривень за кілограм, а звичайний в районі 3- 3,5 гривні за кілограм.






Не лише комунальники, а й самі рівняни можуть здавати пластик на базу, що знаходиться на провулку Робітничому. Тару тут сортують за видами, за кольорами і за призначенням. А потім усе просто пресують у тюки.





Один такий «куб» має вагу приблизно у півтора центнера, а у конвертації на гроші це близько 900-1000 гривень.



Єдиний мінус - це те, що на Рівненщині нема де переробляти пластикові відходи, тому відсортоване сміття відправляють на Харків, Дніпропетровськ - у міста, де є заводи з переробки.

Наразі керівник комунального підприємства має бажання об’їхати кілька потенційних претендентів на співпрацю і тоді визначитись, із ким вигідніше і зручніше налагодити співпрацю.






На правах реклами