Ми у Facebook
21.12.2015, 08:15

Підсумки тижня: конфлікт навколо храму на Рівненщині, святий Миколай та підготовка до Нового року

Найбільше читачів ОГО цього тижня цікавили такі теми:


Загострення конфлікту навколо храму у селі Птича


Вже не перший місяць триває напружений міжконфесійний конфлікт у селі Птича, що на Рівненщині. Однак цього тижня протистояння перейшло у фазу загострення.


Майже місяць тому в церкві зачинились місцеві жінки й оголосили голодування. Вони заявили, що хочуть, щоб у храмі служив священик Української православної церкви Київського патріархату.


Протистояння у Птичі: священики вчиняють бійки та провокації (+ ОНОВЛЕННЯ З МІСЦЯ ПОДІї)






День святого Миколая


Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.

Поки у Рівному святкували Миколая, поліські діти копали бурштин [ФОТО]

Миколині свята — Варвари, Сави та Миколи

19 грудня: Миколи святкують День ангела. Не забудьте привітати!

А напередодні, 18 грудня, о шостій вечора у Рівному урочисто засвітили головну ялинку області. До речі, цьогорічна міська ялинка рівно на один метр вища за ту, що прикрашає столицю.





Підготовка до Нового року та Різдва


Багатьох рівнян цікавило скільки коштуватиме новорічна ялинка. Ціна зеленої красуні залежатиме від висоти. Ялинка до 1 м на підприємствах у середньому коштуватиме 50 грн, від 1 до 1,5 м — 70 грн, від 1,5 до 2 м — 80 грн, від 2 до 2,5 м — 100 грн. Водночас у лісгоспах Рівненщини налічується 145 га плантацій, на яких росте понад 850 тис. ялинок.

Як правильно купувати і використовувати новорічні хлопавки і салюти

Новорічні свята не уявляються нам без подарунків, але зовсім не обов'язково бігти в магазин і скуповувати представлені там дрібнички. Набагато приємніше самостійно виготовити милий подарунок. Такою приємністю може стати Різдвяний Янгол.

Ми підготували для вас підбірку найкращих новорічних пісень від провідних українських та світових зірок. Ці пісні чудово доповнять вашу новорічну вечірку або просто піднімуть передсвятковий настрій!






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ