Ми у Facebook
21.12.2015, 10:45

В УПЦ поскаржилися, що їхнім прихожанам на Миколая побили вікна

Це сталося у ніч із 19 на 20 грудня у селі Птича Дубенського району.
Як повідомили з Рівненської єпархії УПЦ, у Птичі "зачиненими у храмі без світла, води, тепла та їжі, знаходяться 12 жінок і два священики. Навколо храму чатують представники поліції і прихильники Київського Патріархату, котрі, за словами очевидців, постійно розпивають спиртне, регочуть, погрожують розправою тим, хто досі підтримує УПЦ.

Рівненщина: у Птичі знову штурмують храм


Зрештою, їхні слова таки з ділом не розходяться. У ніч із 19 на 20 грудня вірянам УПЦ побили вікна в оселях. У деяких живуть сім’ї з маленькими дітьми. Окрім того, усім, хто приїжджає підтримати релігійну громаду села дістається не тільки на горіхи: ріжуть шини в автомобілях, стріляють у скло з пневматичної зброї.

"Московський Патріархат постійно провокує міжконфесійне протистояння у Птичі", - УПЦ КП

Поміж тим людям, які знаходяться у храмі, потрібна медична допомога. У кількох жінок, ймовірно, піднявся артеріальний тиск, страшенний головний біль. Коли у суботу викликали швидку допомогу, агресивні капешники, спочатку, не пускали її до храму, потім таки дали змогу увійти лише на хвилину. Про перебування медиків у храмі розповіли у телефонній розмові:

– Лікар зайшов, нікого не оглянув, залишив тільки кілька пігулок, їх навіть усім не вистачило, – і швиденько побіг назад до машини, услід йому прихильники Київського Патріархату викрикували погрози і звинувачували у співпраці з Москвою.

Протистояння у Птичі: священики вчиняють бійки та провокації


Усіх православних християн релігійна громада УПЦ села Птича просить сьогодні молитись, щоб якнайшвидше ситуацію навколо церкви вдалось стабілізувати".





На правах реклами