Ми у Facebook
21.12.2015, 16:30

У Рівному пенсіонерка віддала шахрайці майже мільйон гривень

За допомогою до поліції звернулася 52-річна рівнянка, що невідома жінка, увійшовши в довіру до її 82-річної матері, заволоділа грошима в сумі 27 тисяч 700 доларів США, три тисячі 600 євро, 180 тисяч гривень.
Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівненській області.

Поліцейські встановили, що пенсіонерка проживає у Рівному з донькою. В обідню пору, коли старенька була вдома одна, у квартирі пролунав дзвінок. На порозі стояла незнайомка, яка представилась працівником банку та повідомила, що наразі проводиться обмін грошових банкнот зі старих на нові. Жінка спочатку з недовірою сприйняла пропозицію та відповіла, що нічого міняти не буде. Тоді псевдопрацівниця банку попросила номер мобільного доньки і нібито стала їй телефонувати. Завершивши удавану розмову, шахрайка впевнено повідомила пенсіонерці, що її донька дала згоду на обмін купюр. Після цього жінка винесла усі гроші, які вони з донькою заощаджували для купівлі квартири. «Замінивши» банкноти, незнайомка залишила помешкання. Те, що їх ошукали, матір з донькою зрозуміли лише наступного дня, коли остання повернулася додому з роботи та побачила, що замість справжніх грошей лежать сувенірні купюри.

Кібер-шахрайство: як крадуть гроші з пластикових карт [Інфографіка]

На вигляд жінка мала 40-55 років, зріст близько 165 сантиметрів, повної тілобудови, волосся світле з сивиною.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Працівники поліції проводять оперативні та розшукові заходи щодо встановлення особи, причетної до злочину. Триває досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обачними, провести бесіди зі своїми батьками, особливо похилого віку, оскільки вони найчастіше потерпають від подібних шахрайств.





На правах реклами