Ми у Facebook
22.12.2015, 08:20

Рівненські чиновники не втручатимуться у міжконфесійний конфлікт у Птичі

Перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський прокоментував ситуацію, що склалася у селі Птича Дубенського району.

"Згідно закону, Рівненська ОДА та інші органи виконавчої влади не можуть втручатися в релігійні питання. А тому конфлікт щодо приміщення храму у селі Птича Дубенського району має бути вирішений представниками обох патріархатів. Якщо цього не можна зробити на рівні єпархій, то це мають вирішити керівники церков.

Разом з тим, Рівненська ОДА провела засідання Ради оборони області, де було вирішено доручити усім силовим структурам Рівненщини – забезпечити мир та правопорядок у Птичі. Адже, згідно чинного законодавства, правоохоронні органи уповноважені обмежити доступ до будь-яких об’єктів на території Рівненської області.

В УПЦ поскаржилися, що їхнім прихожанам на Миколая побили вікна

На даний момент правоохоронці зі своїми обов’язками справляються.
Разом з тим, хочу наголосити, що ми не можемо допускати загострення даного конфлікту. Представники обох патріархатів мають зрозуміти – навіть поганий мир кращий хорошої війни. Ми маємо усі працювати над зниженням напруги навколо цього питання." - каже Юрій Приварський





На правах реклами