Ми у Facebook
22.12.2015, 19:00

Як у Рівному відроджуватимуть фотографію та історію

«Рівне-2016. День за днем» - саме так називатиметься єдиний в Україні конкурс репортерської фотографії для усіх фотолюбителів та професіоналів, що по-особливому побачили Рівненщину крізь свій об'єктив.
Сьогодні, 22 грудня у Рівному оголосили про початок наймасштабнішого конкурсу «Рівне-2016. День за днем».

Один з головних організаторів проекту - Олександр Харват - член НСФХУ, НСЖУ, заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва, організатор найбільших в Україні міжнародних фотопроектів, розповідає, що нині істинна суть фотомистецтва втрачає свою первозданну красу, з редакцій зникають фотокореспонденти і світлин просто стає ще одним джерелом інформації без історії чи душі.

Відтак, у новому проекті хочуть відроити всю красу фото, показати проблеми, історію та переживання краю за рік, а відтак, викласти це все у фотолітописі Рівного.

"Стартуємо вже у січні, маємо приблизний призовий фонд, умови, партнерів та навіть спеціаьний сайт для втілення задуманого", - зазначає Олександр Харват.

Так, усі учасники конкурсу можуть самостійно зареєструватись на сайті rivneday.ukrfoto.org й без проблеми власноруч завантажити власні фото, підписати їх і слідкувати за перебігом подій.

Ігор Свіст - веб-програміст, розробник порталу для конкурсу також зазначає, що фото можна буде вільно завантажувати для публікацій на інших ресурсах, а щокварталу журі конкурсу обиратиме проміжних лідерів конкурсу.

"Ми ще маємо чому вчитись, адже тепер журналіст універсальний і більшістю нюансів, наприклад, у фотокореспондента нівелюється. Звісно, ми підтримаємо такі ініціативи і навіть сприятимемо більшому: тренінгам та навчанням для журналістів, які хочуть опанувати це мистецтво", - розповів голова Рівненської облорганізаціїї НСЖУ, заслужений журналіст України, Дмитро Тарасюк.

А ось журналіст, призер Міжнародного конкурсу репортерської фотографії «LifePressPhoto, 2015» Андрій Матвіїв каже, що "вміння добре фотграфувати це теж саме, що віміти добре писати, бо фото може нести стільки ж інформації, скільки й текст".

Отож, усіх охочих рівнян й не тільки, що люблять та знають як добре фогорафувати запрошують спробувати свої сили у новому конкурсі. Участь є безкоштовною, а найкращі стануть відомими вже за рік.





На правах реклами