Ми у Facebook
23.12.2015, 09:03

Володимир Ковальчук ініціює звернення щодо спрямування коштів від митних платежів на розбудову доріг Рівненщини

Учасники робочої наради, яку зібрав голова облради, обговорили питання залучення коштів від перевиконання митних платежів, зібраних Рівненською митницею, на ремонт та реконструкцію доріг на Рівненщині.
У кількох областях України – Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій з 1 вересня 2015 року проводиться експеримент щодо фінансового забезпечення автомобільних доріг загального користування державного значення. Відповідно до умов експерименту, 50 відсотків від суми перевиконання збору митних платежів на території зазначених областей спрямовуються на реконструкцію чи ремонт доріг.

На Рівненщині існує нагальна необхідність поліпшення стану автодоріг та наближення його до стандартів Євросоюзу, тому голова обласної ради Володимир Ковальчук підтримав ініціативу щодо залучення до цього експерименту і Рівненської області.

22 грудня відбулась робоча нарада, участь у якій взяли в.о. начальника Рівненської митниці ДФС Андрій Чаборай, головний архітектор області Олександр Карачанський, депутат обласної ради Володимир Муляр. Учасники наради проаналізували стан надходжень податків та зборів до Держбюджету упродовж 2015 року. та обговорили можливі шляхи залучення до експерименту Рівненської області.

- До державного бюджету за 11 місяців понад встановлені показники Рівненською митницею спрямовано 389,8 мільйонів гривень, відповідно, 50 відсотків від цієї суми, яку ми пропонуємо спрямувати в обласний бюджет – 195,65 мільйонів гривень. Якщо б наша область була залучена до експерименту, то щомісячно обласний бюджет додатково отримував би 17,7 мільйонів гривень. Для порівняння - у 2015 році загалом на ремонт та реконструкцію доріг області передбачено 20,9 мільйонів гривень. Тому я скористаюсь своїм правом голови обласної ради, та внесу на розгляд сесії 25 грудня звернення до Кабінету Міністрів, Верховної Ради України, Президента України щодо залучення Рівненщини до експерименту та внесення змін до окремих законодавчих актів, - розповів голова обласної ради Володимир Ковальчук.

Крім того, враховуючи важливість цього питання, Володимир Олександрович пообіцяв особисто звернутись до народних депутатів України від Рівненщини – Сергія Євтушка, Тетяни Острікової, Андрія Лозового, Олександра Дехтярчука, Юрія Вознюка, Василя Яніцького, Олега Осуховського з проханням пролобіювати позитивне рішення із зазначеного питання.

До теми:

Голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук: досьє

Володимир Ковальчук виступає за легалізацію видобутку та збуту «сонячного каміння»

Володимир Ковальчук бере під особистий контроль ситуацію, що склалася у Дубенському будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ