Ми у Facebook
24.12.2015, 19:40

В Острозькій академії відбувся перший Всеукраїнський фестиваль-конкурс декламування духовної поезії

Понад тридцять учасників 19 грудня приїхали до Острозької академії, щоб показати свої таланти в декламуванні віршів, та представити власну поезію на духовну тематику.
Уперше в студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Остозького проводився фестиваль-конкурс декламування духовної поезії. Він відбувався в двох номінаціях: «Декламування авторської духовної поезії» та «Декламування духовної поезії інших авторів».

Тридцять один учасник взяв участь у цьому дійстві, щоб показати свої вміння декламування віршів, продемонструвати авторську поезію та прославити у своїх віршах Бога, Божих угодників у тому числі Святого Миколая, в честь якого проводився фестиваль-конкурс. Журі визначило трьох переможців із кожної номінації, а усі інші отримали дипломи учасників. Окрім грамот, дітям подарували книги та солодощі від Святого Миколая.

За словами поета, члена журі Миколи Берези, учасники досить старанно підготувалися, тому кожного з них можна вважати переможецем. Також запевнив, що записи віршів, які декламували діти, звучатимуть на радіо і їх почує вся Україна. Крім цього, свої вірші на фестивалі-конкурсі прочитав острозький поет Олесь Ундір, який теж був членом журі.

Фестиваль-конкурс планують зробити щорічним і наступного року Острозька академія знову чекає усіх охочих взяти участь у декламуванні віршів на духовну тематику.

«Духовна поезія сприяє моральному та духовному розвитку наших дітей, становленню їх як віруючих християн, що надзвичайно важливо в наш час», - сказав ініціатор фестивалю-конкурсу, настоятель храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський.

До теми:

Рівненщина запрошує вчителів та учнів на конкурси духовно-морального спрямування

Як зацікавити учнів уроками християнської етики





На правах реклами