Ми у Facebook
24.12.2015, 12:40

Владі Рівного пропонують визначитись: люди чи собаки

Адже бродячі пси створюють проблему не для одного рівнянина.
Обурення цією проблемою у зверненні до міського голови Рівного, голів Рівненської облдержадміністрації та обласної ради висловив екс-керівник департаменту екології та природних ресурсів Рівненщини Валентин Дудка. Він поскаржився, що неодноразово звертався до влади міста за наведенням ладу з бродячими псами торік, коли його покусав пес на вулиці Замковій — між стадіоном “Авангард” та речовим ринком. Втім, нещодавно — 22 грудня — на нього знову напали собаки

“Я щоденно їжджу на велосипеді на роботу. Коли проїжджав вулицею Чорновола біля зупинки «Студентська», за мною кинулось близько десятка бездомних собак. Через намагання уникнути укусів я впав, отримав забої рук і ніг, пошкодив велосипед, порвав одяг.
Така ситуація (напади собак в цьому та інших місцях) повторюється майже щоденно. І це проблема не тільки моя—це стосується всіх велосипедистів і пішоходів. А за дітей хтось ще думає? Чи чекаєте смертельного випадку, коли така зграя може загризти дитину?!” - написав п. Дудка.

Вбивцю собак у Рівному знайшла поліція

У розмові з журналістом ОГО, він повідомив, що за рік від укусів псів у Рівному щорічно страждає понад 300 людей. Причому, у 90% випадків — укусів завдають бродячі тварини. І найчастіше пси нападають якраз на велосипедистів.

У Рівному п'яні чоловіки на очах дітей розстряліли з рушниць собак [+Фото]

На думку, п. Дудки, вихід із ситуації — помістити бродячих псів у спеціальні притулки. Бо, мовляв, стерилізація вирішує проблему лише на
половину.

- Якщо реакції влади на цю проблему не буде - буду скаржитися у Київ. Адже, врешті, влада має визначитись, що важливіше: здоров'я і життя людей чи собак, - пообіцяв п. Дудка.





На правах реклами