Ми у Facebook
24.12.2015, 21:30

7 ознак того, що у вас синдром "тітки"

Найстрашніше, що може статися з жінкою, - це перетворення в "тітку" - справжнього монстра, поруч з яким неможливо перебувати довше 5 хвилин.
Так званий синдром "тітки" - не є офіційним психологічним захворюванням, але з кожним роком руйнує життя все більшої кількості жінок. Надокучливість, надмірний контроль, зачіска-бігуді - це лише перші ознаки саме цього синдрому і у цьому випадку вік не має значення. Як же розпізнати синдром "тітки" в собі?

1. "Тітці" більше за всіх треба. Саме такі жінки часто надокучають усім своїм контролем і баченнями. Вони часто псують батьківські збори своїми уточненнями та повчаннями (хоча часто це нікого не цікавить) скрізь показують свій авторитет - на роботі, вдома чи навіть на відпочинку.

2. Її цікавлять подробиці чужого особистого життя. І тут не важливо про кого йде мова. Їй треба знати, хто з ким живе, хто куди ходить і т.д.

3. "Тітка" підганяє усіх під свої стандарти. Вона краще за всіх знає, як треба жити і на 100% впевнена, що всі, хто дотримається цих норм будуть нормальними людьми. Особливо це відбивається на особистому житті її дітей.



4. Вона одягається тільки "жіночно" і поняття жіночності трактує по-своєму. Ніяких яскравих речей, "кумпель" на голові, ніякого зайвого макіяжу - усе, як кажуть, без іронії.

5. "Тітці" усі щось винні. Мова стосується не матеріальних благ, а швидше соціальних стосунків. Коротко кажучи, світ створений для того, щоб забезпечувати їй комфорт.

6. Вона найрозумніша і наймудріша. "Тітка" завжди дасть відповіді на ті запитання, на які інші жінки, - звичайно, не такі розумні, як вона, - важко відповісти. "Тітка" прекрасно знає, як цим жінкам потрібно жити. Вона завжди готова поділитися цінною порадою. Причому, безоплатно.

7. Вона ханжа. Розмова про інтимні стосунки до чортиків лякає "тітку". При цьому вона щиро вважає, що у хорошої жінки повинна бути дивовижна фігура: гарні груди, сідниці, тонка талія. Але користуватися цим не можна в жодному разі! Тільки, щоб було, руками не чіпати!

Насправді, синдром "тітки" - це психологічна залежність від своїх затертих принципів, якихось стереотипів, які часто притаманні старшим жінкам. Але ж така поведінка змушує відмовитися від життєвого щастя, незабутніх моментів, яскравих подій... Але чи потрібно це вам і вашим оточуючим?

Порада: у будь-якому віці не бійтеся бути яскравими, цікавими і щасливими, в першу чергу для себе.

Статті до теми:

Як впоратися з емоціями: поради арт-терапевтів

Чому жінки стають коханками?

Чи варто звертатися до "телефону довіри"





На правах реклами