Ми у Facebook
03.06.2018, 17:20

Як рівнянам не віддати злодіям свої гроші через банкомат

Поради з цього приводу надали у кіберполіції.
- На банкомат ставиться так званий скімер. Скімер — інструмент зловмисника (пристрій) для зчитування, наприклад, магнітної доріжки платіжної карти, - розповідає ОГО начальник Поліського управління кіберполіції департаменту кіберполіції національної поліції України Олег Лепеха. - Разом з ним зловмисники можуть для прикладу встановити накладку на клавіатуру чи прилаштувати мінікамеру на банкоматі, щоб дізнатись ваш пін-код. Наприклад, ви хочете подивитись свій баланс чи зняти гроші, вставляєте картку в банкомат, і пристрій зчитує вашу магнітну доріжку.Таким чином у зловмисників з'являються дані, необхідні для виготовлення дублікату вашої картки, і, як результат, знімають з неї всі кошти.

Кілька років тому, за словами п. Лепехи, така накладка стояла в центрі біля магазину "Рубін" у банкоматі "Укргазбанку". Дуже багато коштів у людей таким чином зняли. Торік у Рівному поставили їх ще на три банкомати. Зловмисники, які ошукували людей, приїжджали аж з Харкова.

Цього місяця були затримані громадяни Білорусі, які отримували кошти за тією ж схемою та купували товари з уже викрадених банківських карток.

Кібер-шахрайство: як крадуть гроші з пластикових карт [Інфографіка]






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ