Ми у Facebook
28.12.2015, 08:30

Зізнання, що живе не лише на зарплату, відкрило шлях рівненському лікарю до Канади

Павло Сільковський

Канадську візу завдяки своїй чесності отримав дитячий лікар-анестезіолог, керівник інформаційного відділу Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський.
Павло Сільковський їхав на місяць на роботу на острів Гаїті. На зворотній дорозі планував провідати друга в Канаді. Подав документи на отримання канадської візи. Але сума, вказана у довідці про зарплату, свідчила про фінансову неспроможність медика. Знайомі радили п. Сільковському для отримання візи придбати у банку фальшиву довідку про доходи. Однак він відмовився це робити. Натомість написав у посольство Канади лист, де вказав, що додатково до зарплати консультує хворих на дому, що деякі пацієнти в лікарні дають йому чайові, що інколи читає лекції студентам, лікарям, батькам пацієнтів. І за це, мовяляв, отримує готівку. Але довести це не може, бо ці кошти йому платять не через банк.

Чи згодні рівняни доплачувати за медицину (+ДУМКА СОЦМЕРЕЖ)

"Я не проти, щоб мені платили все через банк, як у Канаді чи США, і щоб сплачувати податки. Після проведення реформ, надіюся, так і буде. А поки що ситуація в моїй країні і у мене така”, – написав п. Сільковський.

Які зміни можуть чекати рівненську обласну лікарню

Реакція посольства була несподіваною: лікаря попросили вислати паспорт і повернули його з візою на чотири роки.

Як покарали рівненського лікаря, з вини якого померла дитина (+РЕАКЦІЯ СОЦМЕРЕЖ)

Цей випадок прокоментував у своєму Twitter посол Канади Роман Ващук:
“Доктор Сільковський має рацію: ми розуміємо українські реалії і цінуємо правдомовність наших клієнтів”.

Джерело http://gazeta.ua/





На правах реклами