Ми у Facebook
29.12.2015, 09:15

На Рівненщині визначаються, як відзначити 30 років з дня аварії на ЧАЕС

В Україні 2016 рік оголошений Роком вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.
Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук, важливо, що заходи з нагоди 30-х роковин аварії на ЧАЕС проводяться на державному рівні. «Наслідки катастрофи з кожним роком ми відчуваємо все більше. Тих, хто першими долучилися до ліквідації наслідків аварії, стає все менше і менше. Важливо, щоб без нашої уваги не залишилися ні ліквідатори-чорнобильці, ні вдови померлих ліквідаторів аварії, ані евакуйовані мешканці. Тому наше завдання сьогодні – окреслити напрямки співпраці на майбутнє, звернути увагу на першочергові завдання», - відмітив Олександр Савчук.

Навесні на Рівненщині знову пройдуть вибори

Обговорили присутні формат проведення обласних заходів до 30-их роковин аварії на ЧАЕС.

«30-ті роковини – це важливий, новий етап. На рівні Кабміну вирішується питання щодо пенсійного врегулювання для інвалідів-чорнобильців. Актуальними є також проблеми чорнобильців 2 та 3 категорій, переселених громадян», - зазначив голова обласного об'єднання інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» Георгій Хиля.

Серед пропозицій – організація поїздок ліквідаторів та евакуйованих громадян з міст Прип’ять і Чорнобиль в зону відчуження, проведення вечора-пам’яті в Рівненському облмуздрамтеатрі за участю чорнобильців-ліквідаторів з районів області та представників влади, повідомили у прес-службі РОДА.

Також наголосили на необхідності встановлення пам’ятних знаків у Млинові та Здолбунові, реставрації пам’ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи» у Рівному. Також піднімали питання лікування, медикаментозного забезпечення та оздоровлення ліквідаторів аварії на ЧАЕС.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ