Ми у Facebook
30.12.2015, 09:30

Підприємство року: Клесівський кар’єр нерудних копалин "Технобуд"

ТОВ "Клесівський кар’єр нерудних копалин "Технобуд" міжнародної групи компаній LafargeHolcim – одне з найбільших підприємств в Україні, що займається розробкою нерудних родовищ, а також виробництвом та збутом щебеневої продукції.
На теренах нашої області "Клесівський кар’єр нерудних копалин "Технобуд" працює ще з 1949 року. Згодом, у 2004-му, Товариство увійшло до складу міжнародного компанії Lafarge, а з липня 2015 року після об’єднання французької компанії Lafarge зі швейцарською Holcim – до групи компаній LafargeHolcim. За свій вік завод пережив 6 періодів реконструкції, в результаті яких став потужним виробником щебеню і одним з найбільших гранітних кар'єрів в Україні. Цифри говорять самі за себе: на час купівлі Клесівський кар’єр випускав 270 тисяч тонн продукції на рік, а за кілька років модернізації виробничого процесу потужність підприємства зросла до 350 тисяч тонн на місяць.

Продукція підприємства – кубоподібний гранітний щебінь, сертифікований не тільки в Україні, а й у Польщі, Білорусі та Росії. Щебінь "Технобуду" застосовується насамперед для будівництва автодоріг, баластування залізничних колій, виробництва бетону та залізобетону, асфальтних сумішей, тощо.

Одним із досягнень цілеспрямованої та наполегливої праці є впровадження на підприємстві та добровільна сертифікація систем менеджменту якості та екологічного управління згідно з вимогами міжнародних стандартів. Тож, продукція "Технобуду" проходить контроль якості на всіх етапах виробництва, починаючи з якості сировини, виробничого процесу та закінчуючи доставкою продукції до замовника.

Кар'єр неодноразово ставав переможцем у різних конкурсах та номінаціях. Зокрема, цього року на Всеукраїнському конкурсі з якості "100 кращих товарів України" ТОВ "ККНК "Технобуд" отримав перемогу в номінації "Продукція виробничо-технічного призначення". Відзначимо, що високу експертну оцінку у 2015 році отримав гранітний щебінь підприємства фракції 10-15 мм, у 2014році – фракції 20-40 мм, а у 2013 – фракції 5-20 мм.



Але це не єдине визнання компанії. У 2015 році та вже кілька років поспіль "Технобуд" перемагає у національному конкурсі "Екологічна якість та безпека", організованому Всеукраїнською громадською організацією "Жива планета" у таких номінаціях, як "Екологічна якість та безпека територій" та "Екологічна ініціатива". Згідно з умовами конкурсу, ТОВ "Клесівський кар'єр нерудних копалин "Технобуд" стало переможцем, насамперед, завдяки постійній реалізації ініціатив у напрямку ефективної боротьби з пилоутворенням, покликаних зменшити викид пилу в атмосферу, та екологічного виховання. Так, волонтери підприємства організовують та проводять екологічні заходи (зокрема екологічні уроки, конкурси, екскурсії, озеленення на території шкіл та дитячих садків) серед учнів та дошкільнят громади, на території якої функціонує Товариство.



Відзнаки у таких конкурсах – це насамперед визнання, що компанія не тільки виробляє якісну продукцію для будівельного сектора, але й не зупиняється у процесі впровадження більш сталого виробництва та систем екологічного контролю задля зменшення впливу підприємства на навколишнє середовище.



Важливо й те, що в ТОВ "Клесівський кар’єр нерудних копалин "Технобуд" невід’ємною від виробництва будівельних матеріалів є турбота про безпеку працівників. У компанії – це пріоритет №1. Відділи охорони праці та техніки безпеки на підприємствах суворо слідкують за дотриманням норм та правил як національного законодавства, так і обов’язкових стандартів групи LafargeHolcim. Головним напрямом роботи служби охорони праці на заводах є профілактика травматизму на виробництві. Навіть не стільки травматизму, скільки тих ризиків і потенційно небезпечних ситуацій, які можуть до нього призвести.



Головний секрет успіху підприємства – вміння поєднувати використання передової техніки найкращих світових виробників із забезпеченням усього виробничого процесу – від буріння і вибухових робіт до відвантаження готової продукції клієнтам виключно власними силами. Завдяки цьому підприємство має можливість запропонувати продукцію найвищої якості, за вигідною конкурентною ціною, і в тій кількості, яка необхідна для забезпечення попиту споживачів як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

За тривалий час роботи ТОВ "Клесівський кар’єр нерудних копалин "Технобуд" зайняло своє чільне місце на національному ринку нерудних будівельних матеріалів і стало одним з найсильніших гравців серед розробників родовищ нерудних матеріалів та виробників щебеневої продукції.



Про "ТОВ "ККНК "Технобуд"
ТОВ "Клесівський кар’єр нерудних копалин "Технобуд" входить до складу Lafarge з 2004 року. Товариство займається розробкою гранітних та піщано-гравійного родовищ з подальшою переробкою добутої сировини на щебінь різних фракцій, дорожні суміші та будівельний пісок. Компанія реалізує збут власної продукції в Україні та близькому зарубіжжі. Наразі ТОВ ККНК "Технобуд" оперує трьома кар’єрами та переробними комплексами у Рівненській, Київській, та Чернівецькій областях. Додаткову інформацію можна отримати на веб-сайті компанії: www.lafarge.ua

Про LafargeHolcim
Добре збалансована присутність у 90 країнах і спеціалізація на виробництві цементу, щебеню та бетону, забезпечують компанії LafargeHolcim (Швейцарська фондова біржа, Європейська фондова біржа в Парижі: LHN) світове лідерство в галузі будівельних матеріалів. В Групі працює 115,000 працівників по всьому світу, а об'єднана виручка від реалізації продукція сягнула 33 млрд. швейцарських франків (27 млрд. євро) у 2014 році. LafargeHolcim є еталоном досліджень і розробок у галузі й обслуговує найрізноманітніших клієнтів від приватного забудовника до найбільших і найскладніших проектів, пропонуючи їм широкий асортимент продуктів з високою доданою вартістю, інноваційних послуг і комплексних будівельних рішень. Група прагне стимулювати екологічно раціональні рішення для кращого будівництва й інфраструктури та сприяти підвищенню якості життя і має найкращі можливості для вирішення проблем, які ставить перед нами зростаюча урбанізація.
Додаткову інформацію можна отримати на веб-сайті компанії: www.lafargeholcim.com





На правах реклами