Ми у Facebook
03.01.2016, 11:00

Рівненський священик відвідав Італію

26-27 грудня 2015 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, голова Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон відвідав Італію.
26 грудня делегація на чолі з архієпископом Іларіоном відвідала громаду на честь святого великомученика Мини та преподобного Паїсія Величковського у місті Удіне, де архіпастир очолив Божественну літургію. Ця громада знаходиться під омофором митрополита Паризького Мішеля (Ляроша).

Під час літургії підносилися молитви за парафіян, український та італійські народи і Богом бережену українську державу.



Наприкінці відправи владика Іларіон від імені Святійшого Патріарха Філарета подякував парафіянам за запрошення та теплий прийом.

Протистояння у Птичі: священики вчиняють бійки та провокації (+ ОНОВЛЕННЯ З МІСЦЯ ПОДІї)

Наступного дня, 27 грудня, у 30-у неділю після П’ятидесятниці, делегація УЗЦЗ відвідала столицю Італії місто Рим. Тут відбулася знакова подія для Української Православної Церкви Київського Патріархату – було звершено першу архієрейську Божественну літургію, яку очолив архієпископ Іларіон. Богослужіння відбулося в історичному місці – Баптистерії, який стоїть на площі Сан Джованні і входить до комплексу собору Сан Джованні ін Латерано. Цей Баптистерій побудований після прийняття Міланського едикту 313 року, і вважається, що в ньому був охрещений імператор Костянтин Великий.



За Божественною літургією разом з архіпастирем та духовенством молилася Свято-Михайлівська громада, до складу якої входить Українська діаспора. Зі сльозами і глибокою вірою українці молились цього дня за свою Батьківщину, яка переживає військову агресію Росії, та воїнів, котрі захищають Незалежність України на Донбасі. Віряни просили Господа, щоб він визволив Україну від нашестя чужинців, подав мир, єдність і благословення українському народу.

Священик з Рівненщини написав молитву за Україну

Наприкінці літургії архієпископ Іларіон звернувся до вірних з повчальним словом, в якому торкнувся сучасного стану України, розповів про єдність, милосердя і жертовність українського народу, які він проявляє у допомозі армії, переселенцям і людям, які живуть на окупованих проросійськими терористами територіях, а також про соціальне служіння Церкви в цих умовах.

Завершилось Богослужіння молитвою за Україну «Боже великий, єдиний».

За матеріалами rivne-cerkva.rv.ua





На правах реклами