Ми у Facebook
04.01.2016, 22:00

Рівненським водіям: чим небезпечні підроблені автозапчастини

Автомобільні деталі-підробки можуть не лише спричинити поломку автомобіля, а й вартувати вам життя.
Підроблені товари - не новинка для українського ринку, а головне те, що вони мають попит серед покупців. Така тенденція стосується і автомобільних деталей.

Насправді, підроблені автозапчастини несуть велику загрозу для безпеки як водія авто, так і пасажирів, адже у будь-який момент можуть вийти з ладу і створити аварійну ситуацію на дорозі. То чим саме небезпечні автомобільні деталі-підробки?

Масло. Саме його дуже легко підробити, а визначити цю підробку практично неможливо. Подібні підробки виготовляють з різних індустріальних масел, що не відповідає потребам двигуна. В результаті використання такого масла ви можете "попасти" на дуже дорогий капремонт, що наврядчи буде економно. Тому слід надавати перевагу хоча й дорожчому, але якісному маслу.

Фільтри. Зачасту підробки фільтрів продають в упаковці відомої торгової марки і відрізняються вони від оригіналу якістю фільтрувального паперу. Така підробка не зможе забезпечити нормальну пропускну здатність двигуна, що значно знизить термін його роботи. І тут на вас знову чекатиме не дешевий ремонт, якого можна уникнути, купуючи оригінальні запчастини.

Свічки. Свічки-підробки поступово руйнують систему запалювання і значно збільшують витрати пального. Тому у цьому випадку однозначно треба надавати перевагу оригіналу.

Проводка. Купуючи підроблене електрообладнання для автомобіля дійсно можна заощадити, але існує великий ризик того, що воно швидко вийде з ладу і потребуватиме заміни. Особливо це стосується генератора, термостата або стартера – вони можуть не тільки вийти з ладу, а і неправильно працювати.

Ходова і гальмівна система. На цих автомобільних елементах економити точно не варто. Якщо ви купите дешеві підроблені амортизатори, тоді не дивуйтеся, якщо через рік вам доводиться шукати нові. А ще гірше, коли неякісні амортизатори створять труднощі в управлінні автомобілем. Так само і неякісні ступичні підшипники будуть розвалюватися при великій швидкості і вилітати у комплекті з колесом. А про гальмівну систему і говорити нічого – вихід з ладу будь-якого її елемента може призвести до непередбачуваних наслідків, у тому числі і летальних.

Тому купувати дешеві деталі чи ні - ваш вибір. Але пам'ятайте, що життя дорожче!

Статті до теми:






На правах реклами