Ми у Facebook
04.01.2016, 19:00

Чи буде в Рівному музей СРСР

Експонати двору-музею СРСР у Львові (фото ua.igotoworld.com)

У зв'язку з виконанням закону про декомунізацію рівняни цікавляться, чи не планують у місті створити музей символів колишнього СРСР.
— Поки що рівняни не проявляють ініціативи щодо збереження тієї чи іншої пам'ятки радянської архітектури, що демонтовані у зв'язку із законом про декомунізацію, - повідомив начальник управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко. - Якби така ініціатива була — зверталися б до депутатів, щоб прийняли рішення. Можливо, міркували б тоді і про створення відповідного музею. Хоча у Рівному подібних пам'яток надто мало, щоб назбирати на цілу музейну експозицію.

Нині рішення, куди дівати радянську символіку, відповідно до наказу Міністерства культури України, — за органами місцевого самоврядування. Мені особисто шкода, коли при демонтажі окремих символів руйнується цілісність панно. А от радянські серп і молот, думаю, навряд чи комусь знадобляться.

До речі, в Західній УКраїні на Хмельниччині є музей історії КПРС. Він розташований у санаторії "Перлина Поділля", що у Сатанові. Також двір-музей СРСР є у Львові.

За матеріалами http://rivnepost.rv.ua/

CТАТТІ ДО ТЕМИ:

Що треба декомунізувати у Рівному (ДУМКА ОФІЦЕРІВ)

Центр Рівного вже без серпа і молота

Рівненський вокзал звільнили від комуністичних символів





На правах реклами