Ми у Facebook
07.01.2016, 18:00

Дівочі ворожіння на Різдво

ілюстративне фото

Святки — веселий час для святкових розваг, ігор, забав. Відвіку на святках займаються ворожінням.
Ворожіння — спроба заглянути в своє майбутнє, яка є гріхом, і в процесі ворожіння завжди є ризик зустрітися з якою-небудь нечистю. Але на такі свята як Різдво, Старий Новий рік, ризик значно менший — "Христос народився, і вся нечиста сила хвіст підібгала, крутиться марного, пошкодити не може..."

Під час святок розрізняють "святі вечори" (7—13 січня) — для веселих, смішних ворожінь — і "страшні вечори" (14—19 січня) — для небезпечних, ризикованих.
Найправдоподібнішими вважаються ворожіння на Різдво і у вечір Василя — переддень 14 січня, тобто на старий Новий рік.
Так уже повелося, що найчастіше ворожіннями займаються дівчата, оскільки їх просто роздирає цікавість про своє майбутнє, про судженого.
Ворожать зазвичай увечері, коли настають сутінки. При цьому нічого не повинно відволікати. Всі думки повинні зосередитися про тому, як знайти відповідь на поставлене питання.

ВОРОЖІННЯ НА ВОСКУ
Беремо свічку і миску з водою. Коли свічка розгориться, її нахиляють над водою і дають воску стекти. Виконати це можна кілька разів, аби у воді застигла достатня кількість воскових крапель. Хитромудрі фігури, що вийшли, і підкажуть майбутнє — їх виймають з води і тлумачать.
Якщо окрім декількох великих фігур утворилося багато маленьких круглих крапель — це до грошей. А про великі фігури судять по асоціаціях, що викликаються ними. Для тих, хто не сподівається на свою уяву або побоюється помилитися, — ось підказка:
Віяло — труднощі на службі, тертя в колективі, реорганізація або навіть ліквідація підприємства.
Виноград — кохання, дружба, успіх, достаток.
Дракон — "високий політ", здійснення надій, завершення праці або народження дитини.
Дзвін — вісті. Симетричний дзвін — хороші звістки, кривий або щербатий — погані. Декілька дзвонів — тривога.
Листок дерева — заздрість, інтриги з боку тих, що оточують.
Мавпа — помилковий друг, удавання, двозначна ситуація.
Штани — розвилка дороги перехрестя..
Яблуко — символ життя, мудрості, здоров'я. Чим більше схожа фігура на справжнє яблуко, тим краще її значення. Яблуко криве, безформне може означати спокусу, якій краще не піддаватися.
Яйце — древній символ прихованого, непроявленого. Може означати страхи, побоювання, але може символізувати і просто початок чогось нового.

ВОРОЖІННЯ НА ДЗЕРКАЛАХ
Це ворожіння вважається страшним, але "найвірнішим". Вирішується на нього не кожна дівчина. Головна умова — ніч, повна тиша, самота. Два дзеркала ставляться один проти одного і освітлюють свічками. Можна тримати дзеркало і проти освітленого настінного. Тримати його потрібно так, щоб утворився як би довгий коридор дзеркальних віддзеркалень, освітлений вогниками свічок. В кінці цього коридору і повинен з'явитися суджений.

ВОРОЖІННЯ З КУРКОЮ
Воно допоможе визначити добробут майбутнього чоловіка. На підлозі розставляються тарілочки з хлібом і водою, розкладаються вуглинки, срібні, золоті і мідні дрібниці. Потім до кімнати вноситься курка. Підійде курка до вугілля — бути заміжній за бідняком, стане пити воду — і того гірше, за п'яницею. А ось якщо почне їсти хліб, клюне срібне колечко — попадеться заможна людина, золоте — і зовсім багач. Якщо ж курка віддасть перевагу міді — суджений виявиться не лише ледарем, але і тяганиною.

ВОРОЖІННЯ НА ВУЛИЦІ
Вийти вночі на перехрестя доріг і слухати — в якій стороні загавкає собака, туди і заміж йти.
Окликнувши перехожого, запитати у нього ім'я — В судженого буде не лише таке ж ім'я, але і схожа подоба.
Підійти до чужого вікна або дверей і прислухатися до розмови. Якщо розмова весела, жива — таким і вийде майбутній шлюб, а нудний або скандальний — значить, чоловік-ворчун попадеться.

ВОРОЖІННЯ НА СОЛОМІ
Це дуже древнє ворожіння. У різдвяний святвечір під скатертину, якою накривався святковий стіл, клали сіно або солому — пам'ять про ясла немовляти Христа. Рівно опівночі витягували соломинку: довга — рік буде вдалим, урожайним, коротка — недорід. Ну а дівчата і тут ворожили про свою долю: витягуватиметься з-під скатерті зелена стеблинка, значить, чекає її кохання і швидке весілля, а якщо дістанеться почорнілий — сидіти все століття в дівках.





На правах реклами