Ми у Facebook
08.01.2016, 16:30

У рівненських багатоповерхівках встановлюватимуть будинкові газові лічильники

Перший такий лічильник уже отримали мешканці будинку, що знаходиться на вулиці Струтинської.
Так, нові будинкові лічильники дадуть змогу розраховуватись за фактично спожитий газ і будуть найбільш раціональними у будинках з невеликими газовими витратами.

Якість газу на Рівненщині підтвердив лабораторний аналіз

Будинкові лічильники газу встановлюють в багатоповерхівках, де мешкають споживачі, які використовують природний газ лише для приготування їжі, тобто використовують в своїх оселях лише газову плиту. Будинкові прилади обліку враховуватимуть загальну кількість спожитого природного газу всіма мешканцями будинку. А розрахунок витрат газу на одного споживача залежить від загального обсягу спожитого палива та кількості зареєстрованих в будинку осіб.

З нового року рівняни звітуватимуть про доходи он-лайн

Вартість встановлення будинкового приладу обліку газу становить близько 50 тис. грн., в той час як вартість монтажу одного індивідуального лічильника – 2,1 тис. грн. При цьому витрати часу як при встановлені будинкового, так і індивідуального лічильника є однаковими. Щоб заощадити час та кошти, в багатоквартирних будинках з невеликими витратами газу, при наявності у споживачів лише газових плит, встановлення будинкових приладів обліку є найбільш раціональним.

Також усі бажаючі мати індивідуальний газовий лічильник зможуть встановити його, навіть за наявності будинкового облікового приладу.

Чого очікувати від подактової реформи (+ІНФОГРАФІКА)

Протягом наступного року подібні прилади обліку планують встановити ще у 200 багатоповерхівках Рівного.

Про це повідомили на сайті Рівненської облдержадміністрації.






На правах реклами