Ми у Facebook
11.01.2016, 17:40

Рівненський лікар, якого звинувачують у смерті дитини, хоче повернутись на роботу

Миколка (фото vse.rv.ua)

Костянтин Думановський більше не очолює відділення планової хірургії Рівненської обласної дитячої лікарні, де помер 5-річний Микола Антонюк. Проте лікар сподівається на продовження медичної практики.
Про це у соцмережі Фейсбук повідомила громадська активістка Ліана Диновська.

Рівненський лікар назвав ще кілька причин, що могли спричинити смерть дитини

"До чого нагадую про страшну трагедію? Так ось, лікар Думановський К. подав позов до Рівненського міського суду про скасування наказу про звільнення з роботи, скасування дисциплінарного стягнення, скасування протоколу комісії, поновлення на роботі, виплату середнього заробітку і стягнення моральної шкоди проти КЗ "Рівненська обласна дитяча лікарня", та головного лікаря Бойка В. Я. Позовну заяву подав перед святкуванням великого свята для всіх християн - Різдва Христового", - повідомила активістка.

Смерть дитини у рівненській лікарні сколихнула соцмережі

Також Ліана Диновська зазначає, що звільнений лікар приходив до неї на роботу та намагався з нею домовитись, аби вона менше висвітлювала інформацію про страшну трагедію аби і батькам і пані Ліані "було добре", адже саме Диновська займалась висвітленням цієї трагедії у ЗМІ та суді.

"Що він мав на увазі я здогадалася, але порадила йому самому піти з роботи, усвідомити горе, яке приніс сім'ї, зрозуміти, який тяжкий гріх поклав на всю свою родину, і почати щодня випрошувати милості у родини, яка втратила дитину. Лікар обіцяв подумати про те, що я йому порадила, казав , що не знав про високу температуру у дитини, клявся і запевняв мене у тому, що він разів 5 підходив до дитини. Я прямо йому сказала, що це неправда, оскільки вірю батькам і жінкам у палаті, які стверджували те, що лікаря до смерті дитини і ноги не було у палаті, лише перед самою смертю він дочекавшись свого батька (колишньго головного лікаря), почав бігати біля дитини. Разом з тим і факти говорять про відверту брехню лікаря : якби вночі спостерігав за станом дитини, знав би, що у дитини висока температура", - запевнила активістка.


Рівненського лікаря, якого звинувачують у смерті дитини, захищає мати


На завершення своєї промови Ліана Диновська закликала "не лише своіх друзів, а всіх небайдужих в Украіні - допомогти добитися кримінального покарання лікарю, який відпочивав у той час, коли дитина помирала під час його чергування".

Як покарали рівненського лікаря, з вини якого померла дитина (+РЕАКЦІЯ СОЦМЕРЕЖ)





На правах реклами