Ми у Facebook
13.01.2016, 08:40

Радянські полонені можуть отримати компенсацію від Німеччини

За інформацією Міністерства закордонних справ, Німецький Бундестаг ще у травні 2015-го ухвалив рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають право отримати символічну грошову допомогу як визнання завданої їм кривди.
Бюджетний комітет Бундестагу одноголосно погодив проект Директив щодо символічного відшкодування колишнім військовополоненим Червоної Армії, розроблений Федеральним міністерством фінансів Німеччини.

Відповідно до цих Директив, право отримати відшкодування з розрахунку 2500 Євро мають особи, які були червоноармійцями та в період між 22 червня 1941 та 8 травня 1945 як військовополонені перебували під вартою.

Яким буде курс долара на кінець 2016 року (ПРОГНОЗ)


Відшкодування не отримають ті особи, які вчинили військові злочини, або злочини проти людства, або сприяли вчиненню цих злочинів. Зазначене відшкодування є персональним і видаватиметься лише за заявами осіб згаданої категорії.

Заяви необхідно подати до 30 вересня 2017 до Федерального відомства центральних послуг та невирішених майнових питань (Bundesamt fur zentrale Dienste und offene Vermоgensfragen), що розташоване за адресою: DGZ Ring 12, 13086 Berlin.

Спадкоємці колишніх військовополонених не мають правових підстав на отримання відшкодування. Лише у випадку, коли особа, яка має право отримати відшкодування, подала заяву і після того померла, кошти можуть отримати або його дружина, або діти.

Формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами, а також подальшу інформацію можна отримати на сайті Федерального відомства централізованих служб і відкритих майнових питань (BADV, http: //www.badv.bund.de/DE/OffeneVermoegensfragen/Anerkennun)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ