Ми у Facebook
13.01.2016, 17:20

Солдата з Рівненщини засудили до семи років

Доброволець з Дубенщини потрапив за ґрати через те, що застрелив людину під час караульної служби.
Доброволець АТО-шник Святослав Максімов нині у в’язниці. Як стведжують його земляки, його заарештували незаконно за те, що він сумлінно виконував солдатський обов’язок.

Житель села Софіївка Дубенського району Святослав Максімов 1975 року народження, захищав Майдан у криваву ніч на 19 лютого. Одним з перших пішов добровольцем захищати Україну від російської агресії. Служив у батальйоні МВС «Луганськ-1». 27 січня 2015 року він був заарештований, а у кінці грудня 2015 року засуджений до семи років позбавлення волі.

У вересні 2014 року Святослав чергував на блокпості поблизу Антрациту. З боку так званої "ЛНР" їхало авто і не зупинилося на вимогу солдата. Боєць діяв за інструкцією: один постріл вгору, інший - в авто. Так сталося, що після другого пострілу куля влучила у водія. Пасажири розбіглися, а водій від поранення помер.

Суд першої інстанції виніс вирок - сім років позбавлення волі. Наразі справа перебуває у касаційній інстанції.



У вівторок, 12 січня завдяки активній позиції та наполегливості депутата обласної ради Анатолія Бондара, обласна рада прийняла звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну, міністра МВС Авакова, у підпорядкуванні якого батальйон «Луганськ-1», та генпрокурора. За звернення проголосували 50 обласних депутатів.

Джерело: Дзеркало Плюс






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ