Ми у Facebook
14.01.2016, 14:00

Які зміни чекають на школи у 2016 році

Верховна Рада України ухвалила нові зміни, серед яких зменшення фінансування, перекомплектування та скорочення.
Відповідно до змін, школи, у яких навчається менш ніж 25 учнів, більше не фінансуватимуться із держбюджету. Найперше це стосується маленьких сільських шкіл, але не стосується початкових навчальних закладів.

Також відбудуться зміни у комплектації навчальних закладів. Учні малокомплектних шкіл будуть переведені до сусідніх, а самі школи об’єднуватимуть та закриватимуть. Вже до кінця лютого обласні адміністрації повинні надати плани комплектації та об’єднання шкіл, і до 1 вересня 2016 року оптимізація навчальних закладів має бути завершена. Зазначається, що кількість закритих шкіл сягатиме 5%.

Курс долара: що з ним відбувається і до чого готуватися (+ІНФОГРАФІКА)

Зміни чекають на школи-інтернати. За новими правилами діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки, будуть навчатися у звичайних школах, а інтернати залишаться у якості місця для проживання.

Що приготував для рівнян новий Податковий кодекс

Окрім того, у 2016 році батьки будуть мати додаткові витрати. Тепер витрати, які не пов`язані безпосередньо з навчанням, можуть лягти на плечі батьків. Наприклад, якщо раніше з державного бюджету покривалася частина витрат на харчування у дитячих садках, то незабаром садочки будуть змушені виплачувати ці суми у повному розмірі. Цей пункт не стосується навчальних закладів для дітей з особливими потребами.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ