Ми у Facebook
16.01.2016, 08:30

Як на Рівненщині допомагають старшокласникам готуватись до вступу на журналістику [+Фото]

20-21 лютого на базі Національного університету "Острозька академія" відбудуться підготовчі курси до вступу на журналістику для старшокласників з усієї України "Школа універсального журналіста". Як вони проходять і що дають? Враженнями ділиться випускниця попередніх курсів Тетяна Шило з Тернополя.
Перший день наших занять розпочався з того, що ми, юні журналісти, познайомилися один з одним в доволі незвичайній формі. Знаючи всіх в обличчя і дізнавшись багато нового та цікавого про кожного учасника Школи універсального журналіста, нам відразу стало значно цікавіше працювати далі!

ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА УЧАСТЬ У ШКОЛІ УНІВЕРСАЛЬНОГО ЖУРНАЛІСТА ДЛЯ УЧНІВ 9-11 КЛАСІВ

Всіх цих двадцятьох підлітків, які приїхали на Школу універсального журналіста з усієї України - від Тернополя до Краматорська - об'єднало одне спільне бажання: стати активними, комунікабельними, ініціативними, креативними та перспективними журналістами. Саме тому вони всі зібралися на підготовчі курси з журналістики в стінах "Острозької академії" історія якої оповита таємничістю та загадковими фактами.

Учасники цього тренінгу отримали нові знання, навички, знайшли нових друзів (у майбутньому колег), але найголовніше - те, що ми вивчили основи журналістики та усю специфіку журналістської діяльності. Визначили недоліки та переваги нелегкої та ризикованої професії журналіста. Після того, як було названо чималу кількість недоліків, мінусів цієї професії дехто з учасників тренінгу задав собі запитання:"Чи справлюся я?". От відразу й вагомий плюс цього навчання - в тому, що кожен, хто візьме участь у ньому, зможе дати відповідь собі на запитання:"А чи зможу я стати хорошим журналістом?" Ми дізнались, які риси варто в собі розвивати, щоб досягнути успіху в журналістиці. І, звичайно ж, чимало почули про переваги цієї надзвичайно захоплюючої професії - і повірте, ці переваги перевершують можливі ризики!



Учасники Школи універсального журналіста, окрім навчання, ще й доторнулися до історії Острога і Національного університету "Острозька академія", адже їхній розвиток вражає подіями, які увійшли в історію. Ми відвідали храм, що знаходиться на території університету і чимало почули про його захоплюючу історію.



Найцікавішим для учасників тренінгу стало відвідання J.Lab (лабораторія, в якій працюють студенти спеціальності "Журналістика"). Лабораторія, а, зокрема, студенти забезпечені технічним обладнанням на всі 100%. Цей факт нам, юним журналістам, сподобався найбільше!



Другий день навчання в потенційних журналістів продовжився освоєнням нових теоретичних знань,які вони спробували застосовувати на практиці та в реальному житті. Після закінчення занятть усі учасники отримали сертифікати,які засвідчують те, що особа закінчила дводенні підготовчі курси з основ журналістики. Організатори пообіцяли учасникам сприяння в публікаціях для вступу, можливість отримання подальших консультацій з журналістики в режимі онлайн. А отже, цілком імовірно, що у вересні чимало учасників підготовчих курсів знову приїдуть до Острозької академії - вже в якості студентів-журналістів першого курсу!

Запис на підготовчі курси для учнів 9-11 класів "Школа універсального журналіста" проводиться за телефонами (050) 339 39 85, (098) 500 47 60, електронна адреса vg2001@ukr.net



До теми:

ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА УЧАСТЬ У ШКОЛІ УНІВЕРСАЛЬНОГО ЖУРНАЛІСТА ДЛЯ УЧНІВ 9-11 КЛАСІВ

Вступ-2016: як за 2 дні ви можете підготуватись до вступу на журналістику [Фото+Відео]

Рівненщина запрошує учнів з усієї України на підготовчі курси для вступу на журналістику [Фото+Відео]





На правах реклами