Ми у Facebook
17.01.2016, 17:45

У Рівному нагороджено перших лауреатів Всеукраїнської літературної премії імені Івана Низового

Власні кошти на преміювання надав голова Острозької районної державної адміністрації Віталій Ундір.
Іван Низовий

Донька видатного українського письменника та журналіста Івана Низового – Леся Низова на пам’ять про батька заснувала Всеукраїнську літературну премію. Саме на Рівненщині днями вперше в Україні було нагороджено лауреатів літературної премії імені Івана Низового.
  
Сталося так, що за життя Івана Низового всю велич його письменницького таланту змогли оцінити небагато українців. І завдяки доньці Лесі сьогодні ім’я та творчість письменника має змогу чути і читати мало не вся Україна.
 
На Рівненщині відбудеться фольклорний фестиваль "Коляда" (+ПРОГРАМА ЗАХОДІВ)
 

"Тата не стало в 2011 році, і відтоді щодня запитувала себе: що я зробила сьогодні в пам’ять про батька?", - розповіла Леся Низова. Саме завдяки цій відважній жінці творчий спадок Івана Низового було врятовано з окупованого Луганська.


Зараз, живучи у Західній Україні, Леся Низова активно популяризує батькову творчість. Завдяки наполегливому характеру, а також за допомогою учасника Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Анатолія Криловця Леся Низова заснувала Всеукраїнську літературну премію імені Івана Низового. А її спонсором виступив голова Острозької районної державної адміністрації Віталій Ундір – профінансував особистими коштами.
 
Першими лауреатами літературної премії ім. Івана Низового стали: голова Рівненської обласної організації НСПУ Анна Лимич – за високохудожні поезії та упорядкування і редагування книги-пам’яті "Революція гідності. Війна", поетеса з Волині Світлана Костюк – за книгу "Траєкторія самоспалення", педагог з Луганщини Надія Кошель за книгу "Три пелюстки веснодня", письменниця Марина Брацило – посмертно, за книгу "Шовкова держава".

На Водохреща у Рівному - гала-концерт фестивалю «Різдвяні піснеспіви»

Нагородження проходило в Рівненській обласній бібліотеці для молоді.

Також під час заходу Леся Низова повідомила, що планує видати 5 томів поезій батька. До цієї справи долучилися і присутні лауреати: вони передали свої премії на видавництво п’ятитомника.



Фото: Український Авторський Портал.





На правах реклами