Ми у Facebook
19.01.2016, 22:00

Чому жінкам подобаються бородаті чоловіки

Бородаті чоловіки дедалі частіше підкоряють серця прекрасної половини людства, але чи дійсно у бороді справа?
Ні для кого не секрет, що більшість жінок приваблюють чоловіки з бородою. Комусь вони здаються сексуальними, комусь вселяють більше довіри, комусь бачаться добрягами, а хтось зовсім вважає, що "чоловік без бороди - не чоловік". Саме тому більшість сучасних чоловіків з радістю виконують жіночі примхи і відрощують "мужню щетину".

У чому феномен цієї моди? На це питання спробували дати відповідь фахівці з психосоматики.

Мало хто може посперечатися з тим, що борода додає мужній вигляд. Точніше так: в бородатому чоловіку жінки підсвідомо бачать альфа-самця. Чому? По-перше, в минулі часи, коли ще не існувало бритв, бороди ніхто не голив. При цьому очевидно, що борода росте у статевозрілих чоловіків і показує, що хлопчик вже перетворився на чоловіка, а значить, придатний для важкої роботи, важливих державних справ і, найголовніше, продовження роду. Реакція наших попередниць на бороданів була однозначною : "за такого можна і заміж".

По-друге, не варто забувати, що з давніх часів волосатість вважалася ознакою мудрості, а саме волосся називали антенами для прийому інформації. Звідси висновок: бачиш бородатого - чекай чудес.

При цьому, якщо триденна запущена щетина вважається ознакою ліні, то борода - швидше символ сили і внутрішньої зрілості, адже доглядати за нею так, щоб вона виглядала гідно, дуже непросто.

Таким чином, борода дає чоловікам можливість заявити про свої якості, викликати інтерес у жінок, а значить, допомагає бути більш впевненими, що має велике значення в житті, в першу чергу особистому.

Проте, як свідчить статистика, саме бородатим чоловікам менше довіряють роботодавці, вважаючи їх непослідовними і легковажними. Тому, носити бороду чи ні - ваш вибір, але на внутрішню силу та мужність як таку навряд чи вона впливає.

Статті до теми:

Статистика свідчить - чоловіки з бородою більш агресивні за інших

Вчені: Жінки викликають підвищення апетиту у чоловіків

Доведено - пиво підвищує сексуальний потяг чоловіків





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ