Ми у Facebook
19.01.2016, 17:20

"Майстерня психології" у Рівному: як вирішити конфлікт?

Секретами успішного досвіду комунікації поділилися з активною молоддю Рівного троє професіоналів власної справи. Інтенсив-практикум на тему «Конфліктологія» відбувся у приміщенні громадського центру «Опора» в суботу, 16 січня.
«Конфліктологія» стала темою другої зустрічі в рамках проекту «Майстерня психології». Три спікери впродовж чотирьох годин розповідали все, що потрібно знати про конфлікти. Захід відвідали студенти, громадські активісти міста й ті, хто має намір розвивати себе як особистість. Під час тренінгу розглянули що є конфліктом, його види та обговорили етапи вирішення конфлікту в сфері сім’ї та бізнесу.

Про позитивні і негативні сторони конфлікту розповів присутнім тренер з 10-річним досвідом, консультант «Сімейного Клубу» Сергій Терентьєв. Він каже: «Конфлікт – це те, що буде завжди. Вважати конфлікт поганим - як вважати дощ поганим. Як тільки ви починаєте уникати конфліктів – ви програєте, втрачаючи грандіозну можливість розвитку».

Розвинув цю думку головний редактор Видавничого дому "ОГО", керівник Школи універсального журналіста Віталій Голубєв. Він стверджує: «Конкуренція є в будь-якій галузі. Якщо взаємодієш з багатьма людьми - мимоволі твої інтереси перетнуться, спричинивши протиріччя. Але негативні наслідки конфлікту можливо мінімізувати, обдумуючи свою реакцію, прогнозуючи до чого вона призведе. Визначте, що для Вас важливіше: виграти на короткий час чи зберегти стосунки в довгостроковій перспективі».

Що таке пекельна кухня знає не з чуток Максим Мотрук. Нині він успішний підприємець та керівник. А в свій час переймав кулінарний досвід на італійській, грузинській, російській, польській кухнях. Згадуючи колорит мандрів Європою, розповідає: «Менталітет усюди різний. Але навіть психолог не буде ефективним, допоки колектив не домовиться між собою. Допомагати одне одному – ініціатива, що повинна бути двосторонньою».



Інтенсив-практикум відбувався у форматі діалогу, тому кожен учасник мав змогу висловити своє бачення, задати запитання, отримати практичні поради з розв’язання конфліктів.

«Захід мені сподобався, тому що я отримала відповідь на два запитання з якими приходила» , - ділиться своїми враженнями від заходу ведуча телеканалу "Рівне 1" Олександра Штиленко. «Маю намір скористатися ними в майбутньому аби владнати дві конфліктні ситуації, які зараз мене турбують».

На завершення заходу – в якості приємного бонусу - серед присутніх учасників розіграли книгу Анатолія Некрасова «Живі думки».

«Майстерня Психології» - проект первинного осередку ФРІ «Рівне Активне». Завітати на зустріч може кожен зацікавлений в саморозвитку. Наступна зустріч відбудеться вже в лютому. Долучайтесь до спільноти «Майстерня Психології» "В Контакті" та стежте за анонсами групи!

До теми:

Рівнянкам безкоштовно розкажуть про психологічні причини зайвої ваги

ВІДЕО: Рівненські психологи руйнують міфи про свою роботу

“Ранкова кава”: як рівненський психолог допомагає людям покращити якість життя






На правах реклами