Ми у Facebook
21.01.2016, 18:20

Враження рівненської школярки про Острозьку академію

20-21 лютого на базі Острозької академії пройдуть підготовчі курси для учнів 9-11 класів "Школа універсального журналіста". "Мені пощастило пройти такі курси наприкінці минулого року. Це була моя перша поїздка в Острозьку академію та і у сам Острог", - ділиться враженнями рівнянка Аліна Добровольська.
Академія залишила у моїй пам’яті безліч позитивних емоцій. Як тільки заходиш в університет, то складається враження, що ти потрапив у якийсь музей - багато різноманітних картин, скульптур, портретів створюють неповторну атмосферу.

Гуляючи коридорами, відчуваєш всю велич цієї споруди та ніби переносишся у минуле. Мене вразила бібліотека, яка є гідною окрасою Острозької академії. Маленький парк також доповнює цей заклад та водночас виділяє його. Адже не так часто доводиться побачити таке гарне,чисте місце відпочинку для студентів, у якому можна відпочити, зібратися з думками, зловити натхнення.

Великою несподіванкою для мене став храм, який знаходиться на території Острозької академії. Він відомий своїм чималим зібранням ікон. Я дізналася, що в університеті є одна цікава традиція - суть її полягає в тому, що після закінчення навчання студенти дарують закладу ікону, і таким чином колекція поступово поповнюється.

Острозька академія славиться своїми підземеллями, що оповиті сивими ленегдами. Спускаючись туди, ти ніби повертаєшся у давнину, на собі відчуваєш все те, що пережили та побачили ці стіни.

Учасники Школи універсального журналіста - на екскурсії територією Острозької академії
Учасники Школи універсального журналіста - на екскурсії територією Острозької академії


А ще для всіх студентів діє кав’ярня-картинна галерея , яка знаходиться під землею. Тут одночасно можна насолодитися різними смаколиками, зігрітися у прохолодну погоду та розглянути дуже цікаві та незвичайні картини чи фотороботи.

Загалом,у закладі дуже приємна, домашня атмосфера. Хоча студентів тут навчається не так багато, але вони всі як одна велика, дружня сім’я. Не слід забувати, що Острозька академія – найстаріший університет у Східній Європі, і це також додає певної родзинки цьому закладу.

Відвідавши Острог, переконалась: Національний університет "Острозька академія" – це місце, де варто навчатися та здобувати нових висот у своїх досягненнях.

До теми:

Подати заявку на участь у Школі універсального журналіста на базі Острозької академії

Вступ-2016: як за 2 дні ви можете підготуватись до вступу на журналістику [Фото+Відео]

Відео: враження випускників Школи універсального журналіста на базі Острозької академії






На правах реклами